İngiltere merkezli CoinShares Ventures, Türkiye’deki ilk fintech yatırımını MenaPay’e yaptı

18 ülkede 400 milyon kişiye hizmet veren yerli dijital finans platformu MenaPay, CoinShares Ventures‘tan yatırım aldı. Yatırımın miktarıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’deki banka hesapları arasında transferler; basit ve nispeten ucuz olmakla birlikte, banka hesabı olmayan kişiler için dijital ödemeleri mümkün kılan bir platform yok denecek kadar az. Bölgedeki her ülkede yerel bankalar, finansal hizmetler ve ödemeler üzerinde etkili bir tekele sahiptir. Bu noktada çözüm sunan MenaPay, CoinShares’ten yatırım alan ilk Türk fintech girişimi oldu.

MenaPay, Türkiye’de dolar cinsinden cüzdanı olmayan ancak dolar cinsinden hizmetleri tüketen dijital tüketiciler olan kilit bir segmenti hedefliyor. Platform, tüketicilerin oyun kodları, Google Play hediye kartları, Apple Store hediye kartları, Twitch hesapları ve diğer dijital öğeleri, dolara sabitlenmiş yerel token MenaCash ile satın almasına izin veriyor. Kullanıcılar 7/24 para transferi yapabilir ve saniyeler içinde ödeme yapabilir, kripto para alıp satabilir ve çok çeşitli varlıkları depolayabilir ve yönetebilir.

MenaPay, finans, eğlence ve sosyal ağları tek bir uygulamada bir araya getiren ve insanların telefonlarıyla sorunsuz bir şekilde işlem yapmalarını sağlayan ve bölgedeki farklı dijital bankacılık ekosistemlerini birbirine bağlayan ilk bölgesel SuperApp olmayı da hedefliyor. Kullanıcılar MenaCash’e hem tuğla hem de harç kuruluşlarından oluşan bir ağ veya uygulamanın kendisi aracılığıyla çevrimdışı olarak erişebilirler.

CoinShares Ventures bu yatırımla ilgili “Bu, bir Türk FinTech şirketine yaptığımız ilk yatırımımızdır. MenaPay’ın CEO’su Cagla Senkardes ile çalıştığımız son birkaç ay boyunca, işi büyütmeye, ürün geliştirmeye ve MenaPay vizyonuna sarsılmaz bağlılığına olan inancından etkilendik. Türkiye pazarı için dijital finans araçları geliştirirken Çağla ve MenaPay ekibini desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler