TikTok, ABD’li içerik oluşturuculari için 200 milyon dolarlık fon duyurdu

TikTok, ABD'deki en iyi içerik oluşturucularına kazanç sağlamak amacıyla 200 milyon dolarlık bir fon açıkladı.

TikTok, yaptığı duyuruda TikTok Creator Fund olarak adlandırdığı fon ile, platformdaki “uygun” içerik oluşturucuların geçimlerini sağlamak ve kaliteli içeriklerin korunmasına destek olmak için, 200 milyon dolarlık bir fon ayırdı.

İlk etapta bu fondan 18 yaş ve üstü olan, belli bir takipçi seviyesine ulaşmış ve TikTok’un topluluk yönergelerine uygun orijinal içerik yayınlayan içerik üreticileri faydalanabiliyor. Platform Ağustos ayından itibaren ABD’li içerik oluşturucularının başvurularını kabul edecek ve fonu gelecek yıl dağıtmaya başlayacak.

TikTok, kullanıcı verilerinden ötürü Trump yönetiminin popüler olan bu uygulamayı doğrudan yasaklamak için yaptığı çağrılarıyla zor zamanlarda geçirse de, geliri en yüksek olan ABD pazarındaki gücünü korumak amacıyla duyurduğu bu fon ile hükümete dostça yaklaşmak istiyor. Yapılan açıklamalara göre bünyesinde 1.400’den fazla çalışanı olan şirketin 10 binden fazla kişiyi istihdam etmek de planları arasında gösteriliyor. Ayrıca ByteDance’tan alınacak hisseler ile Çin merkezli olan bu şirketin içerisine ABD’li yatırımcıların da gireceği söylentiler arasında. Açıklanan verilere göre geçtiğimiz yıl  ABD pazarında aktif 26 milyon kullanıcısı bulunuyormuş.

TikTok’un içerik oluşturucu fonundan hangi kullanıcıya ne kadar ödeme yapılacağı, içerik şartları, ödeme koşulları gibi durumları henüz netleşmedi. 200 milyon doların zaman içerisinde artacağı söylendi. Ancak şunu belirtmek gerekirse TikTok, içerik oluşturucularının marka ortaklıkları ve sponsorluk anlaşmaları imzalamasına zaten yardımcı oluyor ve canlı akışlar için para kazanmalarını sağlıyor. Daha öncesinde şirket, 1000’den fazla öğretmenin kendini tanıtması için 50 milyon dolarlık bir fon ayırmıştı. Yapılan danslar ve challenge’larla TikTok bilinir olsa da, içerideki kaliteli içerikleri korumak ve artırılmasına yardımcı olmak en büyük hedefi.

Güncel İçerikler