Elektrikli scooter girişimi Martı, 25 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşımlı elektrikli scooter girişimi Martı, bugün 25 milyon dolar yatırım aldığını resmi olarak duyurdu. Yapılan açıklamaya göre milli hedefler doğrultusunda yürümeye devam ettiklerini dile getirdiler. Yatırımı kimden aldıklarıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

“Martı ailesi olarak, yerli ve milli bir teknoloji şirketi olmanın verdiği güç ile yolumuza devam ediyor, çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.”

Martı’nın hikayesini Oğuz Alper Öktem anlattı:

Kuruldukları 2018 yılından bu yana yerli ve yabancı yatırımlara ek olarak; 2020 yılı içerisinde tamamlanılan bu 25 milyon dolar yatırım ile, geçtiğimiz aylarda para yaktık söylemlerine aslında neden bu kadar bu durumun önemli olduğunu anlatmış oldular. 2019 yılında 212 ve Wamda‘dan yatırım almıştı.

Hatırlarsanız Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, 2019 yılının sonunda “Martı için Ekim-Kasım ve Aralık aylarında 4.85 milyon dolar para yaktık.” demişti.

Martı’nın geçtiğimiz aylarda duyurduğu yerli üretim scooter’ı: Anadolu-1

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının milli teknoloji hamlesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mikromobilite’ye gösterdiği destek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ulaşım alanındaki dijital gelecek vizyonu doğrultusunda, Türkiye’de alanlarındaki en büyük ölçekli yatırım turlarını yapmanın haklı gururunu yaşadığını dile getirdi. Bir Turcorn olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ayrıca belirtti.

“Amacımız Türkiye’nin Martı’sını yurtdışında da uçurmak!”

Öktem “Endonezya’nın Gojek’i, Çin’in Didi’si gibi Türkiye’nin teknoloji devi: Martı olmak en büyük hedefimiz. Ülkemizde mobilite sektörünü kalkındırmak, vatandaşlarımıza konforlu ve çevreye duyarlı çözümler sunmak, yurtdışına örnek olmak ve önümüzdeki 3 yıla kadar milyarlarca dolar değer yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada bize destek olan tüm büyükşehirlerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Global teknoloji dünyasında ülkemizi onurla temsil ettiğimiz bu yolda, 1000’e yakın çalışanımız ile bizi pandemiye rağmen yalnız bırakmayan 3 milyon kullanıcımıza hep en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler