Bireylere ve küçük işletmelere eticaret platformu sunan Sopsy, Teknasyon’dan 2 milyon TL yatırım aldı

Bireylere ve küçük işletmelere eticaret platformu sunan Sopsy, Teknasyon’dan 2 milyon TL değerinde melek yatırım aldı.

Geçtiğimiz dönemde Hasan Aslanoba, Alper Akcan, Emrah Kurtulmuş, Tunç Yalgın, Cemal Dalar gibi isimlerden yatırım alan Sopsy’e bir yatırımda son dönemde birçok girişime yatırım yaparak destek olan Teknasyon’dan geldi.

Teknasyon, yaklaşık 7 yıldır bireylere ve küçük işletmelere e-ticaret platformu olarak hizmet sunan Sopsy’e 2 milyon TL Series Seed (tohum sonrası) yatırım yaptı. Sopsy sahip olduğunuz ürünleri satmanın en kolay yollarından biri olarak dikkat çekiyor.

“Sopsy’nin global potansiyeline inanıyoruz”

Gerçekleştirdikleri yatırımı değerlendiren Teknasyon Yazılım’ın kurucu ortağı Burak Sağlık, “Teknasyon olarak son dönemde Fintech alanına güçlü bir ilgi duyuyoruz. Sopsy potansiyeline ve iş modeline güvendiğimiz bir şirket. Kendileriyle gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’de açık bankacılık başta olmak üzere bir çok farklı fintech girişimini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

8 binden fazla kişiye ve işletmeye hizmet

Aldıkları yatırımlarla global pazarda büyüyeceklerini vurgulayan Sopsy’nin kurucu ortağı Can Turan “Bir buçuk yıl önce, yurtdışına açılmak ve zaten büyümekte olan e-ticaret pazarını daha hızlı büyütebilmek için Türkiye’deki şirketimizi, Amerika’ya taşıdık. Sopsy olarak 3 ürünümüzle, ‘Direct’ kolayca link oluşturup ödeme alma, ‘Picnic’, ücretsiz e-ticaret sitesi ve ‘Fox’ gelişmiş e-ticaret sitesi çözümlerimiz ile 8 binden fazla birey ve işletmeye hizmet veriyoruz. Kullanıcılarımızın 2 dakikada içinde, banka veya ödeme kurumu, entegrasyon, kurulum gibi teknik konularla hiç uğraştırmadan, kolayca satışa başlanmasını sağlıyoruz. Hedefimiz Teknasyon’dan aldığımız yatırımla 2020 sonunda global pazarlara açılmak” diye konuştu.

Güncel İçerikler