Girişim ekosistemine yatırımlarla giriş yapan Lima Ventures ilk yatırımını VRLab Academy’e yaptı

Bilimsel konulara yönelik laboratuvar deneylerinin sanal gerçeklik teknolojisi ile yapılmasını sağlayan eğitim platformu VRLab Academy, ilk yatırımını yine girişim ekosisteminde ilk kez yatırım yapan Lima Ventures‘tan aldı.

Lise ve Üniversitelere yönelik konularda bilimsel formüller ile çalışan ve kaydedilebilir veri imkanı sunan VRLab Academy, farklı kategori ve deney yazılımları ile sürekli güncellenmektedir. Kuruluşundan itibaren büyük ilgi gören ve kısa süre içerisinde 22 farklı ülkede kullanılmaya başlanan eğitim platformu, geleceğin eğitim metodolojilerini müfredat uyumlu şekilde eğitmenlere ve öğrencilere sunmaktadır.

VR teknolojisinin yanında PC ve Mac versiyonlarını da yayınlayan firma dünyanın en gelişmiş laboratuvar cihazlarını ulaşılabilir hale getirmektedir. VRLab Academy kullanıcıları arasında önümüzdeki yıllarda düzenlenecek, Yapay Zeka temalı VRLab Bilim Ligi projesine de başvurular alınmaya başlandı. VRLab Academy, 2030 yılına kadar 10 trilyon dolara ulaşması beklenen eğitim sektöründe büyük bir paya sahip olmayı hedeflemektedir.

Lima Ventures’ın Başkanı Ahmet Argun aldığımız bilgi ile, eğitim sektöründe teorik uygulamaların gerçekleştirilmesine yönelik yüksek teknoloji ve yenilikçi çözüm sunan VRLab Academy yatırımı ile Edtech alanında gelecekte büyük pay sahibi olacak bir yatırım desteği oluşturmaktan duyduğu heyecana değiniyor ve ilerleyen süreçlerde global çalışmalara yoğunluk verileceği bilgisinin altını çiziyor.

Güncel İçerikler