Fitness giyim markası Lululemon, ayna karşısında spor yaptıran Mirror’u 500 milyon dolara satın alıyor

Fitness giyim markası Lululemon, evde ayna karşısında spor yapmanızı sağlayan girişim Mirror‘u 500 milyon dolara satın alıyor.

Lululemon’un yaptığı açıklamaya göre şirket, herhangi beklenmedik bir sorun olmadığı sürece bu yılın ikinci çeyreğinin sonunda satın almayı tamamlamayı planlıyor.

Ev egzersiz çözümlerinin yüksek talep gördüğü bir dönemde bu satın alma, Lululemon için stratejik açıdan oldukça önemli. Pandemi nedeniyle, bireyselliğe odaklanan ve spor salonlarındaki topluluklardan kaçınmak isteyen bireyler, ev içi çözümlere odaklanıyor. Ayrıca halen birçok spor salonu faaliyetlerine de başlamadı. Farklı bölgelerde spor salonlarının bazıları açılsa da, değindiğimiz gibi artık üyeler, virüsün yayılma etkisinden ötürü tamamen tek başıma bu ihtiyacımı nasıl çözebilirime odaklanmış durumda. Özellikle son üç ayda, uygulama marketlerindeki spor uygulamaları tarihlerinin indirilme rekorlarını kırıyor.

Lululemon’un CEO’su Calvin McDonald, “Mirror’un satın alınması, bu vizyonu inşa etmek, dijital ve etkileşimli yeteneklerimizi geliştirmek ve spor odaklı yaşamımızdaki köklerimizi derinleştirmek için heyecan verici bir fırsat. Kişiselleştirilmiş ev içi zindeliğinizin büyümesini hızlandırmak için bu satın alma işlemleri tamamlandığında, Mirror’un kurucusu Brynn Putnam ve ekibinden yeni şeyler öğrenmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Mirror bugüne kadar dört yatırım turunda; Point72 Ventures, Spark Capital, First Round Capital, Lerer Hippeau ve BoxGroup dahil olmak üzere toplam 74,8 milyon dolar topladı.

Mirror, birçok kişi tarafından spor cihazları satan Peloton’un popüler olan bağlı makinelerine bir alternatif olarak görülmüştür. Tonal ve Tempo markaları da dahil olmak üzere fitness markaları arasında sert bir rekabet var, ancak Mirror, bu alanın en büyük markası olma yolunda ilerlediği söyleniyor.

Güncel İçerikler