Microsoft, dünyadaki tüm perakende mağazalarını kapatıyor

Birçok perakende markası, mağazalarını yavaş yavaş açmaya karar verirken, Microsoft son aldığı karar ile dünyadaki tüm mağazalarını kapatıyor.

Londra, New York, Sidney ve Redmond, Washington’daki kendi kampüsü de dahil olmak üzere kentsel merkezlerdeki amiral gemisi olarak adlandırılan mağazalar da dahil olmak üzere kapatıyor.

Microsoft, bazı mağazaların “Microsoft Deneyim Merkezleri“ne dönüştürüleceğini açıkladı. Bu alanlar; temel olarak ürünlerle etkileşim kurmak ve gerçek satın alma yönü olmadan sadece eğitim almak için olan yerlerdir. Ülkemizdeki örneği olarak Canon Deneyim Merkezi‘ni söyleyebiliriz. Microsoft, geçen yılın Haziran ayında, ABD’deki daha küçük Özel Mağazalarını ve kiosklarını da kapatmıştı.

Kurumsal başkan yardımcısı David Porter, “Müşteri portföyümüz büyük ölçüde dijital tekliflere dönüştükçe satışlarımız online olarak büyüdü ve yetenekli ekibimiz müşterilere herhangi bir fiziksel konumun ötesinde hizmet vermenin başarısını kanıtladı.” dedi.

Microsoft perakende çalışanlarını da yeni online satış pozisyonlarına ve diğer rollere geçirmeyi de taahhüt etti, şirket kaynaklarını online olarak kullanacak.

Güncel İçerikler