Online etkinlik platformu Hopin, 35 milyon Euro yatırım aldı

Birçok etkinliiği bir araya toplayan çevrimiçi canlı etkinlik platformu Hopin, liderliğini IVP‘nin yaptığı Seri A turda Salesforce Ventures ve Accel, Northzone, Seedcamp ve Slack Fund dahil mevcut yatırımcıların da katılımıyla 35.6 milyon Euro yatırım aldı.

2019 yılında İngiltere merkezli kurulan Hopin, tam konferans yetenekleri sunan çevrimiçi bir etkinlik alanıdır. Oturumlar, network ortamı, ara oturumlar (yuvarlak masa toplantıları), sponsorlar, biletler, analitik ve dahası platform içerisindeki özellikler olarak gözümüze çarpıyor.

Amacı, katılımcıların dünyanın herhangi bir yerinden insanlarla daha verimli bir şekilde öğrenebileceği, etkileşime girebileceği ve iletişim kurabileceği online bir yer olmak.

Pandemi nedeniyle birçok kurum, fiziksel tüm etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldı. Krizi fırsata çevirme noktasında Hopin, bu durumu büyük bir avantajam dönüştürdü.

Son birkaç ay içinde, Hopin her ay platformdaki katılımcı sayısını dört katına çıkardı ve bu yıl içerisinde çeşitli etkinliklerle ortalama bir milyon katılımcıyı bir araya getirdi. 50 binden fazla müşterisi olduğu da söyleniyor.

Hopin’in kurucusu ve CEO’su Johnny Boufarhat “Müşterilerimizin çoğu pandemi nedeniyle ilk kez Hopin’e gelirken, gelecekteki etkinliklerini anında ve hızlıca planlayacakları bir deneyimini onlara sunmamız, müşterilerimizi oldukça heyecanlandırdı. Müşterilerimiz, insanların bulunduğu coğrafyanın artık katılımcılar için sınırlayıcı bir faktör olmadığını anlamış durumdalar. Ayrıca Hopin gibi bir platformun, maksimum kapasiteye sahip olmayan bir online mekan olması, bizi tercih etmelerinde önemli etken oldu.”

Ayrıca: “Aldığımız bu yatırımı, yüksek oranda artan talebimizi karşılamak, yenilikleri hızla uygulanabilir hale getirmeye devam etmek için kullanacağız.” dedi.

Görünüşe göre Hopin, fiziksel etkinlik iptalleri, yeniden planlamanın veya çevrimiçi etkinlik düzenlemenin zorluklarından ötürü, lider yatırımcı IVP’nin dikkatini çekti ve şirketten şu açıklama yapıldı “Bu yılın Mart ayında portföy şirketlerimizin yıllık kullanıcı konferanslarını ve bölgesel satış etkinliklerini iptal ettiğini görmeye başladık. Bu yatırım turu; teknoloji şirketi arayışımızı, pandeminin bıraktığı büyük boşluğu doldurma ve etkinlik pazarı için yeni bir model oluşturma hırsıyla başladı.”

Güncel İçerikler