Rolls-Royce, Berlin merkezli girişim Qinous’un yüzde 73 hissesini satın aldı

Rolls-Royce, Berlin merkezli elektrik depolama alanında faaliyet gösteren Qinous‘un yüzde 73,1 seviyesindeki çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu ve yeni bir markaya dönüştürdü.

Berlin merkezli start-up’ ın adının Haziran 2020’de Rolls-Royce Solutions Berlin GmbH olarak değiştirilmesi ve aynı zamanda bir Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezi’ni kapsayacak şekilde genişletilmesi, Rolls-Royce’un dağıtılmış enerji sistemlerine daha da fazla yatırım yaptığını gösteriyor.

Küresel düzeyde ve çeşitli bir mikro şebeke pazarı

Halihazırda Rolls-Royce Solutions Berlin Genel Müdürü ve hissedarı olarak görevini sürdüren Qinous kurucusu Steffen Heinrich ise “Rolls-Royce şemsiyesi altında, sürdürülebilir, iklim ve çevre dostu güç kaynağı çözümleri sunma vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak, daha önce imkansız olarak değerlendirilen yeni fırsatlara ulaşacağız. Bu start-up’ı global bir şirkete ait bir yetkinlik merkezine dönüştürmekten gurur duyuyoruz. Ayrıca, tam teşekküllü mikro şebekelerin başarıya ulaşması için batarya depolamaya ilişkin bilgi birikimi ve deneyimimizi kullanmak için heyecanlanıyoruz.” dedi.

Rolls-Royce, Ruhstorf kasabasındaki Bavyera tesisinde üretilecek batarya depolama sistemleri portföyünü büyütüyor. Depolama çözümleri 40 kVA ila 2.000 kVA arasında değişiklik gösterirken, kapasiteleri ise 50 kWh ile 2.600 kWh arasında değişiyor. MTU markalı ürünler 20’ lik ve 40’ lık konteynerler şeklinde sunulurken, kompakt versiyonlar halinde de üretiliyor. Ölçeklenebilir ürünler, müşterilerin performans ve kapasite gereksinimlerini karşılamak üzere esnek bir şekilde uyarlanmalarına olanak tanıyor. Mikro şebekelerin temel bir bileşen olan batarya depolama alanı, ayrıca güneş enerjisi parklarında şebeke stabilizasyonunun sağlanmasına yönelik entegre bir ekipman veya elektrikli araçlara yönelik şarj altyapısı olarak da kullanılıyor.

Güncel İçerikler