Horizon Quantum, kuantum yazılım geliştirme araçları için 3.23 milyon dolar yatırım aldı

Horizon Quantum, kuantum bilgisayarlar için yazılım oluşturmak için yeni araçlar oluşturmaya odaklanan yeni bir ​​üründür. Donanım-agnostik olan ancak 2018’de Rigetti Computing ile yakın bir ortaklık kuran Singapur merkezli şirket, Sequoia Capital India liderliğindeki turda 3.23 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu. Önceki yatırımcılardan SGInnovate, Abies Ventures, DCVC, Qubit Protocol, Summer Capital ve Posa CV de bu tura katıldı.

Girişimin kendi özünde, kuantum gelişimini demokratikleştirmeyi yani ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Sezgisel hesaplama hakkında çok az bilgi ve kaynak olduğundan, bugünün geliştiricilerinin kuantumla başa çıkmasına yardımcı olacak yeni bir araç seti geliştirmek istiyor.

Joe Fitzsimons ve Si-Hui Tan

Horizon Quantum’u benzersiz kılan, mevcut kaynak kodunu alması ve ardından kuantum bilgisayarın bir algoritmayı nerede hızlandıracağını bulmak için bunu otomatik olarak analiz etmesidir. Şu anda şirket, Matlab ve Octave için yazılmış kodlardaki olası hızlandırmaları belirleyebiliyor.

Girişimin kurucuları Joe Fitzsimons ve Si-Hui Tan “Bizim sunduğumuz yaklaşımı benzersiz kılan şey, doğrudan mevcut kaynak kodundan kuantum algoritmaları inşa etmemiz ve sistemi hızlandırılabileceği yerleri otomatik olarak belirleyebilmemizdir.” dedi.

Girişim aldığı bu yatırımı, yeni teknolojisini piyasaya sürmek ve ilk müşterileriyle bağlantılar kurmak için kullanacak.

Güncel İçerikler