Figopara, son üç ayda 230 milyon TL’lik işleme aracılık etti

Sizlere ilk kez Nisan 2020’de girişim olarak sunduğumuz ve Mayıs 2020’de de aldığı yatırımı paylaştığımız; tedarik finansmanına aracılık eden fintech girişim Figopara, 11 Mart ile 23 Haziran arasında 230 milyon TL’lik işleme aracılık etti.

Figopara, şirketlerin nakit akışlarını bozmadan finansman ihtiyacını karşılamalarına yönelik hizmet veriyor.

Geçen yılın aynı dönemine göre üç kat artış

Bugüne kadar KOBİ’lerin 800 milyon TL’lik işlem hacmine aracılık eden Figopara, son üç aylık sürecinde ise 230 milyon TL’lik işleme aracılık yaptı. Figopara’nın sunduğu hizmetler ile nakit akışlarını bozmadan, finansman ihtiyacını karşılamak isteyen şirketlerin 11 Mart ile 23 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği işlemlerle geçen senenin aynı döneminde yapılan fatura iskontolama işlemi üç kat artış gösterdi.

Sunduğu platform ile alıcı ve satıcı arasındaki ticaretin finansmanını kolay ve ulaşılabilir hale getirirken, tedarik zinciri döngüsünü de hızlandırdıklarını söyleyen Figopara kurucu ortağı Koray Bahar “Koronavirüs sürecinde hızla yükselen e- ticaretle birlikte alıcı ve satıcı firmalar ile İstanbul Sanayi Odası’nın (ISO) belirlediği ISO 100 şirketleri tedarikçi finansmanı konusunda Figopara’ya ilgi gösterdi. 11 Mart tarihinden bugüne 230 milyon TL’lik işleme aracılık ederek, aracılık ettiğimiz tutarı geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttırdık. Hedefimiz 1 milyar TL’lik işleme aracılık ederek şu anda elde ettiğimiz büyümenin 3 katına ulaşmak. Figopara olarak hem tedarikçi şirketlerin hem de KOBİ’lerin ticaret finansmanına daha rahat ulaşmaları için gerekli AR-GE çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Var olan 1.000 aktif kullanıcı sayımızı da 3.500 kullanıcıya çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yeni gelişmeler oldukça egirişim olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler