Türkiye’den 6 öğrenci Apple WWDC 20 bursu kazanmayı başardı

Apple‘ın bu yıl ilk kez COVID-19 salgını nedeniyle dijital platformda düzenleyeceği Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliği için düzenlenen Swift Student Challenge açıklandı. Swift Student Challenge’ı kazanarak WWDC 20 bursu almayı başaran isimler arasında 6 Türk öğrenci bulunuyor.

Türkiye’de WWDC kültürünün yaygınlaşması için etkinlikler düzenleyen TurkishKit topluluğundan üç öğrencinin de yer aldığı 6 kişilik ekibe Apple tarafından WWDC 20’ye özel ceket ve rozet hediye edilecek.

WWDC 20 bursu almaya hak kazanan Türk öğrenciler

Ataberk Turan: Lisenin ilk yılında Swift öğrenen Ataberk Turan 11. sınıfta ve öğrenimine Ankara Yüce Koleji‘nde devam ediyor. Aynı zamanda TurkishKit Blog Direktörü olan Turan, LalopatyAI isimli uygulaması ile konuşma bozukluklarını makine öğrenmesiyle tespit ediyor.

Can Balkaya: TurkishKit ekibinin bir parçası olan 16 yaşındaki Can Balkaya, öğrenimini İngiltere‘de sürdürüyor. İlk okuldan beri yazılım geliştiren Balkaya Swift ile kodlamayı iTunesU aracılığıyla öğrendiğini söylüyor. Balkaya, Evape uygulamasıyla WWDC 20’ye katılıyor.

Ali Eren Ak: 20 yaşındaki Ali Eren Ak, Sabancı Üniversitesi öğrencisi. Geçtiğimiz Ocak ayında Swift ile kodlamayı öğrenen Ali Eren Ak NLP isimli uygulamasıyla Semantik Space’ler üzerinde insanların kendi kelime uzaylarını yaratmasını sağlıyor.

Alkan Caner: WWDC etkinliğinden TurkishKit ile haberdar olan Alkan Caner, İstanbul Rami Atatürk Anadolu Lisesi‘nde öğrenimine devam ediyor. Caner, Interactive Picture uygulamasıyla animasyon tekniğini kullanarak tablolar yaratıyor.

M. Bertan Tarakçıoğlu: 15 yaşındaki Muhammet Bertan Tarakçıoğlu, Ankara Zafer Koleji’nde öğrenci. Tarakçıoğlu, WWDC Badge Creator isimli uygulamasıyla insanların, dijital ortamda yaka kartı oluşturmasını ve birbiriyle tanışmak için bir araç olarak kullanmasını sağlıyor.

Deniz Karakay: Daha önce TÜBİTAK yarışmasında üçüncü olan Karakay, Kadıköy Anadolu Lisesi’ndeki CodeKAL kulübünün de kurucusu. Stop Pandemic! oyunu ile insanları hem pandemi sürecinde eğlendiriyor hem de COVID-19 hakkında bilgi edinmelerini sağlıyor. Öğrenimine ODTÜ‘de devam ediyor.

Güncel İçerikler