Agrinte: Tarımsal ürünleri analiz edip raporlayan yapay zeka odaklı girişim

Ekim 2019’da İş Bankası’nın tarım girişimciliği yarışmasını kazanarak Workup’ın altıncı dönemine girmeye hak kazanan Agrinte, tarımsal sensör verileri ile ürün gelişimi ve hastalıkları üzerine yapay zekaya dayalı tahminsel analiz yapan teknoloji sistemi sunan bir girişimdir.

Umut Öztürk ve Aykan Alakoç tarafından 2019 yılında Bursa’da kurulan girişim, ürünleşmiş seviyede olup ve B2B olarak hizmet vermektedir.

Agrinte olarak öncelikle, çiftçi ve çiftçi ile temasta olan tüm işletmelerin iletişim platformu olmak ve IOT çözümler ile arazilerden anlık toprak kondisyonu (ph, nem, ısı vb.) hava sıcaklığı, rüzgar yönü, rüzgar şiddeti yağmur sıklığı, şiddeti başlıca olmakla birlikte bunun gibi birçok veri toplanması ve daha sonrasında raporlamaları sayesinde yetiştirilen ürünler ile alakalı alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirme yapıyor. Ani ortaya çıkan hastalıkların ve zararlıların tahmin edilmesi gibi çözümler sayesinde de işletmelerin veya çiftçilerin operasyonel daha doğru karar verebilecekleri bir zemin oluşturmak istiyor.

Agrinte bir tarım teknolojileri girişimidir. Özellikle ülkemiz geleceğinde çok kritik bir rolü olacak tarım sektörü ile alakalı teknolojiyi kullanarak iyileştirmeler ve fayda oluşturabilmek üzere çözümler sunmak için çalışmalar yapıyor. Çözümlerini bütünsel bir faydaya dönüştürebilmek, bu sektöre kendini adamış, ekmeğini buradan kazanan emekçi çiftçiler için çok önemli bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Kurucu ortaklardan Ayhan, hedefleriyle ilgili şunları söyledi: “Öncelikle yerel hedeflerimiz içerisinde, Tarım sektörü bünyesinde iletişim yönetimi yapılabilen istatistiklerin yönetildiği bütünsel bir yaklaşım ile tarımsal faaliyet gösteren işletmelerin ve çiftçiler arasında bir iletişim platformu olmak istiyoruz. Daha sonrasında tabiki global pazarda da kendimize yer bulmak için çalışmalarımıza başlayacağız.”

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler