Yerli girişim Invidyo, yeni turda ScaleX ve Growth Circuit’tan 2.6 milyon TL yatırım aldı

Bebekleri video ile izleme çözümü sunan Invidyo, ScaleX’in liderliğinde ve Growth Circuit’in katıldığı turda 2.6 milyon TL yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu.

Yüz tanıma teknolojisini yapay zeka (AI) ile destekleyerek dünya çapında önemli bir tüketici kitlesine ulaşan şirket, gelirlerinin çoğunu Kuzey Amerika’daki satışlarından elde ediyor.
Yatırım sonrası hedefler hakkında ilgili bilgi veren Scalex Kurucusu Dilek Dayınlarlı‘dan aldığımız bilgiye göre, “Bizleri oldukça heyecanlandıran, önemli pazarlarda şimdiden kendini kabul ettiren Invidyo ekibine ve markasına çok güveniyoruz. Bu yatırımla birlikte küresel alanda büyümenin hız kazanmasını bekliyoruz” dedi.

Akıllı algoritmalar fark yaratıyor

Yapay zeka temelli görüntü işleme teknolojileri kullanarak özellikle evde bakım hizmeti alan hasta, yaşlı veya çocuklara verilen bakım hizmetinin kalitesini otomatik olarak ölçen Invidyo, evde herhangi bir sorun olup olmadığını anne babaların görüntüleri izlemesine gerek kalmadan otomatik olarak tespit ediyor.

Kamera, bebeğin ağladığı anları otomatik olarak bulup kaydediyor. Yüz tanıma teknolojisi sayesinde anne baba evde yokken eve bakıcı hariç yabancı biri gelirse alarm veriyor. Bebeğin yüzünü tanıyor ve bebeğin güldüğü anları otomatik olarak tespit ederek yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekiyor. Günün önemli anlarını içeren 2 dakikalık günün özetini oluşturuyor.

Tüm bu algoritmaları geliştiren şirket, ortalama yüzde 90’ın üzerinde başarı oranıyla dünya çapındaki rakiplerinin bir adım önüne çıkabiliyor.

Invidyo, Özgür Deniz Önür, Yağız Yaşaroğlu ve Ekin Dino ortaklığında Ankara ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nda da yer alan şirket, bu yatırım sayesinde özellikle dış pazarda payını hızla arttırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler