Beautico: Güzellik profesyonellerini ve kuaförleri bulunduğunuz yere çağıran girişim

Yerli girişim Beautico, güzellik profesyonellerini ya da kuaförleri bulunduğunuz yere çağırmanıza aracılık eden bir pazar yeri platformudur. Mobil uygulama üzerinden, seçtiğiniz uzman ile eşleşerek evinizde veya iş yerinizde hizmet alabiliyorsunuz.

Uygulamayı App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

Kerem Arseven ve Polina Chursanova tarafından Ağustos 2019’da İstanbul’da kurulan girişim, toplamda 6 kişilik bir ekipten oluşuyor ve şu an ödeyen müşterileri var. B2C iş modeli ile çalışmalarını sürdürüyor.

Fikirden girişime dönüş sürecini anlatan Kerem: “Türkiye’de güzellik sektörü her yıl yüzde 10-15 oranında büyüyen ve 2020 itibariyle 10 milyar dolar hacminde bir pazar. Ancak geleneksel şekilde ilerlemeye devam ediyor. Beautico ile daha yenilikçi ve kolay bir çözüm sunmak istedık ve yaklaşık 1 senelik geliştirme süreci sonunda hizmet vermeye başladık.” dedi.

Kurucular: Kerem Arseven ve Polina Chursanova

Şuan için İstanbul’da hizmet veren Beautico, yakın zamanda Türkiye’deki diğer şehirlerde de faaliyet vermeye başlayacak. Globalde belirlenen 1 veya 2 ülkeye de 2021 sonunda açılmayı planlıyor.

Girişimin özellikle çalışan kadınlar, anneler, engelli ve yaşlılar özelinde bir hedef kitlesi var. Bu yüzden sadece güzellik değil tüm kişisel bakım ihtiyaçlarını platformda sunmak istiyor.

Güncel İçerikler