İngiltere merkezli artırılmış gerçeklik platformu Poplar, 2 milyon Euro yatırım aldı

İngiltere merkezli artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi platformu Poplar, Fuel Ventures liderliğinde gerçekleşen Haatch Ventures, Ascension Ventures ve Super Ventures’ın da katıldığı yatırım turunda yaklaşık 2 milyon Euro yatırım aldı. Bu yatırım, Poplar’ın AR kampanyalarına yönelik artan talebi karşılamak için yeni AR ve 3D seçeneklerini yaratmasına destek olacak. Bu sayede platform küresel pazarda genişleyecek, AR ve 3D kampanyalarını daha uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirecek.

2018 yılında kurulan Poplar, kendi AR deneyiminizi hızlı ve uygun fiyatla oluşturmanızı sağlıyor. Poplar platformu, evde sanal deneme (virtual try-on), markalı yüz filtreleri, ürün görselleştirme ve diğer AR deneyimleri gibi dijital deneyimler oluşturmak için AR ve 3D yaratıcı ekiplerini otomatik olarak bir araya getiriyor. Girişimin oluşturduğu AR kampanyaları şu anda moda ve güzellik, perakende, eğlence, yemek, oyun ve benzeri sektörlerde kullanılıyor. AR kampanyaları, marka bilinirliğini yüzde 70’e kadar ve dönüşüm oranlarını (conversion rate) %80’e kadar artırabiliyor. Şimdiye kadar platformun Universal Music, L’Oréal, Disney, Jack Daniels ve Nestlé gibi büyük şirketler için 120’den fazla kampanya oluşturduğu biliniyor.

Mart ayında yaşanan pandeminin hızla artmaya başlamasından bu yana tüketiciler, perakendeciler ve markalarla iletişim kurmanın alternatif yolları için online ortamlara yöneldikçe AR teknolojisi kullanımı %19 oranında artış gösterdi. Poplar’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su David Ripert bu konu hakkında: “COVID-19 hayatımızda büyük yer edinirken markalar tüketicilere yeni yollarla ulaşmak için dijital ve sosyal kanallara yöneliyor. Artırılmış gerçeklik bu kanalların merkezinde yer alıyor ve sektördeki başarı da deneyimin kalitesine göre belirleniyor. Masrafsız ve hızlı bir şekilde premium kampanyalar sunmak için en iyi AR içerik üreticilerini bir araya getirmek için platformumuzu büyütüyoruz. Markaların AR teknolojisi sunduğunda tüketicilerin 11 kat daha fazla satın alma olasılığı ile perakende sektöründe AR teknolojisi üzerinden satış yapmanın benimsenmesi kolaylaşıyor. Özellikle sosyal izolasyonun sebep olduğu zorluklara her sektörün uyum sağlamasını bekliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler