Müşterinizi tanıma çözümleri sunan Litvanya merkezli Ondato, 450 bin Euro yatırım aldı

Müşterinizi tanıma çözümleri sunan Litvanya merkezli girişim Ondato, ilk turda Startup Wise Guys‘tan 450 bin Euro yatırım aldı.

2016 yılında kurulan girişim Ondato, hem gerçek kişileri ve kurumları tanımlamaya, veri kayıtlarını gözden geçirmeye ve güvenlik gereklilikleri doğrultusunda tam olarak doğrulamaya yardımcı olan KYC (Know Your Client – Müşterinizi Tanıyın) çözümleri geliştiriyor. Ondato, 2019 yılında düzenlenen Almanya-Litvanya İş Ödülleri’nde yılın fintech şirketi seçildi ve Doğu Avrupa’nın En İyi 10 Ölçekli Ups’leri arasında yer aldı.

Girişim şu anda geleneksel finans kurumlarına, siber alanda faaliyet gösteren kurumlara ve bu alanla ilgilenen özel finansal teknoloji şirketlerine hizmet sunuyor. Pandemi karşısında Ondato, geliştirdiği teknolojisini; sigorta şirketlerinde, avukatlık bürolarında ve devlet kurumlarında kullanılmak üzere uyarlayarak, salgın sırasında da krizi fırsata çevirerek hizmet vermeye devam etti.

Girişim, kara para aklama ve bunu önleme noktasına önemli bir vurgu yapıyor ve finansal kurumların, diğer kuruluşların 15’ten fazla farklı gereksinimi karşılamasına yardımcı olan müşteri kimlik doğrulama uyumluluğu yönetim platformunu geliştiriyor. Bu platform üzerinden müşteri bilgileri yönetilebiliyor ve finansal kurumlar için gerekli raporlar gözden geçirilebiliyor.

Ondato kurucusu Liudas Kanapienis, yeni yatırımın mevcut teknolojilerini geliştirmeye ve Polonya ile Almanya pazarlarında büyümeye katkıda bulunacağını da özellikle dile getiriyor.

Avrupa’daki girişimlerle olan gelişmeleri biz de egirişim olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler