İsviçre merkezli AI Business School, online yapay zekâ kurslarını Türkçe olarak sunacağını duyurdu

Yapay zekanın pratik kullanım örneklerini eğlenceli ve basit bir şekilde bu alana ilgi duyanlara sunmayı hedefleyen İsviçre merkezli AI Business School, dil seçeneklerin arasına Haziran ayı itibariyle Türkçeyi de ekleyeceğini duyurdu.

Yapılan detaylı anketler ile kurum kültüründe önemli rol oynayan, aldığı kararlar ile geleceğe yön verme yetkisi olan yöneticilerin, yapay zeka konusunda sınırlı ya da eksik bilgiye sahip olduğu gözlemlenmiştir. AI Business School da tam bu noktada teknik bilgiye sahip kişilerin haricindeki çalışanların dünya standartlarında yapay zeka eğitimi almasına odaklanıyor. Özellikle müşteri deneyiminin artırılması, yapay zeka odaklı yeni iş alanlarının açılması ve günümüzde uygulanabilecek en iyi yapay zeka yöntemlerinin mevcut iş akışlarına entegre edilmesi şirketin öncelikleri arasında yer alıyor.

AI Business School’un Sunduğu Eğitimler

Şirket tarafından bu yazının yayımlandığı tarih itibariyle 3 farklı yapay zeka eğitim programı sunuluyor;

  • Yapay zeka konusunu merak eden fakat nereden başlayacağını bilemeyen şirketler ve bireysel kullanıcılara hitap eden “Get Ready for the Upcoming AI Age” isimli online kurs.
  • İkinci eğitim programı olan “Leadership in the AI Age” daha çok yöneticilere ve yönetici adaylarına yönelik bir kurstur.
  • Üçüncü ve en kapsamlı eğitim programı olan “AI for Shapers of Tomorrow”. ise “Get Ready for the Upcoming AI Age” ve “Leadership in the AI Age” programlarını içermesinin yanı sıra çeşitli interaktif proje çalışmalarını, online seminerleri ve soru cevap oturumlarını da kapsıyor.

Sektörlere Yönelik Yapay Zeka Eğitimleri

AI Business School, başlangıç seviyesindeki kursların ardından sektör odaklı yapay zeka eğitim programları hazırlamaya yönelik yoğun bir çalışma yürütüyor. Öncelikli olarak sağlık, bankacılık, sigorta ve satış pazarlama alanlarının özelinde oluşturulacak programlarda, bu alanlara yönelik pratik yapay zeka uygulama örneklerini kullanıcılarıyla buluşturmayı hedefliyor. Tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı pandemi süreci, sağlık başta olmak üzere birçok sektörde dijitalleşmenin ve dijitalleşmenin yaklaşık %70-80’lik kısmını kapsayan yapay zekâ teknolojilerinin önemini bir kez daha vurgulamış oldu.

Hızla dijitalleşen dünyaya ve sektör yeniliklerine daha kolay adaptasyon için yapay zekâ artık bir gereklilik haline gelmiş durumda. Bu bakımdan sektör ayırt etmeksizin tüm şirket ve kurumların yapay zeka teknolojilerini anlamaya ve kendi alanlarında uygulamaya geçmeleri için bu tür eğitimlere öncelik vermeleri bugün artık her zamankinden daha önemli ve değerli hale geldi.

Güncel İçerikler