Endonezya merkezli veri yönetimi girişimi Delman, 1.6 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya merkezli veri yönetimi girişimi Delman, 1.6 milyon dolarlık tohum yatırım aldı. Intudo Ventures‘ın liderlik ettiği bu yatırım turuna, Prasetia Dwidharma Ventures ve Qlue Performa Indonesia katıldı. Bu yatırım bir araştırma ve geliştirme merkezi kurmak, ayrıca daha fazla yazılım mühendisi ve veri bilimcilere ulaşmak için kullanılacak.

Delman, 2018 yılında Surya Halim tarafından kuruldu. Daha sonrasında ekibe Google ve Splunk dahil Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketlerinde çalışarak öncesinde tecrübe edinen Raymond Christopher ve Theo Budiyanto katıldı.

Başlangıçta uçtan uca büyük veri analizi sağlayıcısı olarak başlatılan Delman, Endonezya pazarındaki müşteriler ile bir araştırma yaptıktan sonra odağını veri hazırlama ve yönetimine kaydırdı. Birçok şirket pahalı veri analizi çözümü için bütçelendiklerini, ancak birden çok formata yayıldığı için verilerinin analize hazır olmadığını fark etti. Girişimin misyonu, veri mühendisleri ve bilim adamlarının verileri optimize ederek iş süreçlerini kolaylaştırmak.

Halim, Endonezya’daki birçok büyük şirketin verileri temizlemek ve depolamak için genellikle 200 bin dolara kadar harcama yaptığını, ancak Delman’ın onlara daha düşük maliyetli ve daha hızlı bir alternatif verdiğini söylüyor.

Ayrıca, “Müşteriler için analitik ve veri görselleştirme yapabiliyoruz, ancak bunu zaten yapan birçok şirket var, bu yüzden iş modelimizi daha niş ve ihtiyaç duyulan bir şeye kaydırdık. Ayrıca, veri analizi hizmeti veren herkesle ortak olmak için kapımızı açmamızı sağlıyor.” dedi.

Halim, girişimin diğer Güneydoğu Asya pazarlarına açılmayı planladığını ve COVID-19’un insanların çalışma şeklini değiştirdikçe şirketlerin BT altyapılarına daha fazla yatırım yapmak ve veritabanlarının merkezi bir konumun dışına daha kolay erişmesini isteyeceğini söyledi.

Yatırımcılardan Intudo Ventures‘ın kurucu ortağı Eddy Chan, “Delman, son derece yerelleştirilmiş bir yaklaşımı küresel teknik uzmanlıkla birleştirerek Endonezya şirketlerine Endonezya tarafından geliştirilen büyük veri çözümleri sağlıyor ve sonuçta son kullanıcılar için daha iyi sonuçlar elde ediyor. 2017 yılında Silikon Vadisi’nde Delman’ın kurucu ekibiyle tanıştığımızdan beri, onların büyümelerine tanık olduk ve önümüzdeki girişimcilik yolculuklarında onları desteklemeye devam etmekten de heyecan duyuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler