Yerli biyoteknoloji girişimi Nanomik, TRAngels liderliğinde 1.8 milyon TL’lik ikinci tur yatırım aldı

Patentli mikroenkapsülasyon teknolojisi ile bitkisel ve mikroorganizma kaynaklı molekülleri kimyasal koruyucular kadar etkili hale getiren Nanomik, TRAngels‘ın liderlik ettiği turda, TRAngels meleklerinden ve İTÜ ARI Teknokent‘ten 1.8 milyon TL’lik ikinci tur yatırım aldı.

Buse Berber Örçen ve Arda Örçen’in kurucusu olduğu Nanomik, tarım ve gıda ürünlerinin raf ömrünü arttıran doğal koruyucular geliştiriyor. Tarladan sofraya kadar farklı üretim ve uygulama aşamalarında üreticiye doğal çözümler sunuyor.

Girişim kurucu ortağı Buse Berber, egirişim’e yaptığı özel açıklama ile: “2019 yılında 3 farklı gıda, 2 tane de tarım sektörüne yönelik ürün çıkardık ve ürünler güzel bir ivme yakaladı. Bunun devamında ana hedefimiz Avrupa’daki büyük üreticilere ulaşmak olduğu için 2. yatırım turuna çıktık ve bu turda 1.8 milyon TL’likbir yatırım aldık. Ayrıca İTÜ ARI Teknokent de bu yatırımcılar arasına katıldı.

Yurt dışı operasyonları ile çalışmalarımızı hızlandırdık ve EIT Food- Accelerator Network Bilbao’ya seçildik. Bayer ve Nutreco gibi dünya devleriyle de stratejik iş birlikleri kurduk, saha çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki amacımız Avrupa pazarına hızla penetre olabilmek ve 2020 yılı içerisinde daha büyük bir operasyonu kurgulayabilmek için Seri A turuna çıkmak. Ayrıca bu turla birlikte mevcut kapasimizi de 8 katına çıkardık.”

Girişimi yakından takip ediyoruz, yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler