Prag merkezli çalışma alanı çözümleri sunan Spaceti, 3.5 milyon Euro yatırım aldı

Şirketlerin çalışma alanlarını daha verimli kullanmalarına ve buna bağlı olan maliyetleri azaltmalarına yardımcı olan PropTech girişim Spaceti, ikinci turda Reflex Capital, Fast Forward, Lighthouse Ventures ve Kamil Vacek‘ten yaklaşık 3.5 milyon Euro yatırım aldı.

Bu tohum yatırımı, Spaceti’nin çözümlerini genişletmek, daha fazla şirketin güvenli ve sağlıklı iş yerleri yaratmasına yardımcı olmak ve aynı zamanda maliyetlerini düşürmek için kullanılacak.

2016 yılında Max Verteletskyi ve Vladimíra Josefiová tarafından kurulan Spaceti, ofislerin ve çalışma alanlarının şeffaf kullanımı için teknolojiler geliştirmekte, üretmekte ve pazarlamaktadır. Spaceti, müşterilere bireysel çalışma alanlarının, toplantı odalarının ve park yerlerinin doluluk oranı hakkında bilgi sunar. Sistem, doluluk bilgisi dışında, binadaki insanların konforu ve sağlığı için hava kalitesini ölçer ve analiz eder.

Ayrıca şirket, COVID-19 sorununa çözüm olarak iş yerindeki sosyal mesafeyi korumak ve insanlara işe döndüklerinde güvenli bir ortam sağlamak için bir çözüm sundu. Çalışanlar bir mobil uygulama ile boş bir toplantı odasını veya çalışma alanını diğerlerinden yeterince uzak olacak şekilde tutabilecekler. Spaceti, veri analitiği ile alanı sürekli izliyor ve saatlik raporlar sunarak teknolojilerin ofis kapasitesini etkili bir şekilde yönetmesine olanak tanıyor. Toplanan veriler sayesinde şirketler, kaç kişinin uzaktan çalışmaya devam etmesi gerektiği ve fiziksel olarak kaç çalışanın alanda bulunabileceğine karar verebilmek için kullanabiliyor. Bu sosyal mesafe hizmeti aynı zamanda hava kalitesini takip eden çevresel analizlerle destekleniyor.

Güncel İçerikler