İtalya merkezli kullanıcı testi platformu AppQuality, 3.5 milyon Euro yatırım aldı

İtalya merkezli kullanıcı testi platformu AppQualityP101 SGR ve ITA500 liderliğindeki yeni turda, Italian Angels for Growth (IAG) ve Club Italia Investimenti 2‘den 3.5 milyon Euro yatırım aldığını açıkladı.

Sağlanan bu yatırım ile hizmetleri hızlandırmak, maliyeti düşürmek ve geleneksel test yöntemlerini daha etkili hale getirmek ve Avrupa pazarında daha tanınır hale gelmek için kullanılacaklarını da belirttiler.

2015 yılında kurulan AppQuality, uygulamaları, web sitelerini, sohbet botlarını, facebook sayfalarını, açılış sayfalarını, haber bültenlerini, dijital ürünleri ve reklam kampanyalarını çevrimiçi olarak test etmek için kullanıcı kitlesinin gücünü kullanıyor.AppQuality, şirketlerin kullanıcı deneyimi ile yüksek kaliteli uygulamalar ve web siteleri oluşturmasına yardımcı olmak için 14.000’den fazla uzaktan test kullanıcılarını bir araya getiriyor. Girişimin müşterileri arasında BMW, Allianz, Vodafone, Dyson gibi büyük firmalar var.

AppQuality’nin CEO’su Luca Manara, Edoardo Vannutelli ve Filippo Renga tarafından yaratılan test yelpazesi oldukça geniş. Fonksiyonel testten kullanılabilirlik testine, kıyaslama testinden prototip testine kadar sunulan testler var. Örneğin, güçlü bir müşteri etkileşimine sahip bir şirket, sohbet butonu veya sesli asistanı testini seçebilir. Pazardaki konumlarını analiz etmek isteyen bir şirket, müşterilerinin ürünleri hakkında neye değer verdiğini öğrenmek için bir kıyaslama testini kullanmayı tercih edebilir.

AppQuality, kusurları tespit eden ve müşteri deneyimini geliştiren, test uzmanları sayısını arttıran ve etkili işbirliği araçlarıyla kolektif zeka potansiyelini geliştiren araçlar ve hizmetler oluşturmaya devam edeceğine vurgu yaptı.

Güncel İçerikler