Yeni iOS 13.5 ve Google güncellemesiyle COVID-19 teşhisi olan biriyle temas kurduğunuz anlaşılabilecek

iOS ve Android işletim sistemleriyle akıllı telefon dünyasını oluşturan Apple ve Google, COVID-19 ile mücadele için güçlerini birleştirerek hazırladığı COVID-19 Maruz Kalma Bildirimi API’ını da içeren yeni güncellemeyi yayınladı.

Bu güncellemeyle birlikte ülkelerin sağlık yetkilileri, Hayat Eve Sığar ve E-Nabız gibi uygulamalara bu API’ı entegre ederek kullanıcıların COVID-19 geçirmiş ya da geçirmekte olan bir kişiyle temas edip etmediğini anlayabiliyor.

Yeni iOS 13.5 ve yeni Google Play Hizmetleri sürümü ile sunulan bu güncelleme sayesinde kullanıcıların Bluetooth bağlantısıyla birbirinin alanına girdiği anlaşılabiliyor ve yeni API bu verileri 14 gün boyunca gizliliği esas alarak kayıt altında tutuyor. API’ın sağlık uygulamalarıyla entegrasyonu sayesinde COVID-19’a yakalanan kişilerin cihazları tespit ediliyor ve bluetooth verileri üzerinden temas kurduğu ya da yaklaştığı kişiler ortaya çıkıyor.

Yüz tanımayla maske varken kilit açmak kolaylaşıyor

Bu güncelleme aynı zamanda yüz tanımayla yüzünüzde maske varken kilit açmayı da kolaylaştırıyor. Hem iOS hem de Android cihazınız yüzünüzde maske olduğunu algılayarak telefonunuzu direkt parola girme ekranına getiriyor. Böylelikle Face ID’nin ve Android cihazlardaki yüz tanıma özelliğinin yüzünüzü tanıyıp hata vermesini beklemeden daha hızlı bir şekilde parola girerek kilidinizi açabiliyorsunuz.

Face ID’ye sahip iPhone’ununuz için yeni iOS 13.5 güncellemesini kurabilir ya da yüz tanımaya sahip bir Android telefon kullanıyorsanız Google Play Hizmetleri’ni güncelleyebilirsiniz.

Güncel İçerikler