Hollanda merkezli eğitim teknolojileri girişimi Growth Tribe, 3 milyon Euro yatırım aldı

Kişilerin ve kurumların dijital becerilerini artırmak için çalışmalarını sürdüren Growth Tribe, Londra merkezli Rinkelberg Capital‘den 3 milyon Euro yatırım aldı.

2015 yılında David Arnoux, Kees van Nunen, Peter van Sabben ve Quentin Lacointa tarafından Hollanda’da kurulan girişim, bireylerin ve kurumların öğrenme yetilerini geliştirmek istiyor.

İyi eğitimli dijital profesyoneller için iş talebinin arzı aştığı küresel bir dijital beceri boşluğu olduğunu fark ettikten sonra, yetişkinlerin dijital olarak esnek ve yenilikçi insanlar olmasına yardımcı olan bir platform oluşturdular. Kullanıcılar mini öğrenme deneyimleri ve isteğe bağlı koçluklarıyla bu platform üzerinden; veri bilimi, analitik, yapay zeka, büyüme ve pazarlama, inovasyon, UX tasarımı ve ürün yönetimini öğrenebilirler.

Kuruluşundan bu yana geçen 5 yıllık süreç içerisinde Avrupa’daki 6 kampüsünda 80 tam zamanlı ekip üyesine ulaştı ve 15.000’den fazla kişinin çalıştığı ve aralarında TomTom, Takeway.com ve Helloprint gibi şirketlerin de olduğu kuruma 900’den fazla yeni istihdam sağladı.

Spotify ve Takeaway.com gibi şirketlere yatırım yaptığı bilinen Londra merkezli yeni finansal ortağı Rinkelberg Capital, mevcut krize rağmen insanlara ve kuruluşlara ‘her zaman öğrenmeye’ ilham verme noktalarında destek olmaya hazır.

Growth Tribe’ın kurucu ortağı ve CEO’su Peter van Sabben: “Büyüdükçe; deneyimimiz, uzmanlığımız ve hırsımız artıyor. İnsanları daha geniş bir dijital becerilerle donatmak ve dinamik bir dünyada kaybetmemelerini sağlamak üzerine kurulu bir sorumluluğumuz var. Tüm bu gelişmeleri sağlarken aldığımız 3 milyon Euro yatırım, bize bu süreçte oldukça destek sağlayacak. Mevcut küresel krizden ötürü, üzerimizdeki bu misyonu hızlıca geliştirmeliyiz.” dedi.

Rinkelberg Capital CEO’su Marc Slendebroek şunları söyledi: “Şirketimiz, bir sonraki kurumsal büyümesinde Growth Tribe’ı desteklemekten heyecan duyuyor. Growth Tribe, müşterilerinin dijital dönüşümde güvenle ve kararlılıkla başa çıkmalarını sağlıyor, dijital alanda güçlü yeteneklere sahip iyi eğitimli profesyonellere çok fazla ihtiyaç olduğundan bu alanda yetenek yetiştiriyor.”

Girişim bu yatırımı; UX tasarımı, veri bilimi ve dijital ürün yönetimi konularında kişiselleştirilmiş kurslarla ve kendi eğitim portföyünü genişletmek için kullanacak. Ayrıca, öğrenme esnekliğini, erişilebilirliği artırmak ve uluslararasılaşmayı desteklemek için çevrimiçi öğrenme çözümlerini daha da geliştirecek.

Güncel İçerikler