Walmart, 2016 yılında 3 milyar dolara satın aldığı Jet.com’u kapatacağını açıkladı

Samuel Murrsell Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciri Walmart, 2016 yılında satın aldığı eticaret girişimi Jet.com‘u durduracağını açıkladı.

Walmart’ın ilk çeyrek raporuna göre, Pandemi nedeniyle Jet.com’un 2020 yılı ilk çeyrekte ABD pazarında yüzde 10’dan daha az büyüdüğü açıklanmış.

Rapor içerisinde Jet.com’un durdurulmasıyla ilgili tek bir satırda dile getirilmiş. “Walmart.com markasının devam eden gücü nedeniyle, şirket Jet.com’u durduracak. Jet.com’un yaklaşık dört yıl önce satın alınması, çok yönlü stratejimizi hızlandırmak için kritik önem taşıyordu.”

Bu kapanma kararı ile perakende’de marka olan Walmart, eticaret tarafında Amazon’un hakim olduğu pazarda doğru bir strateji uygulayamadığını ortaya koydu. Raporda çok yönlü strateji olarak nitelendirilen konu da aslında tam olarak buydu.

Jet.com’un bir anda durdurulacağının duyulması, şirketin büyümesini izleyen yatırımcı ve şirketler için bir sürpriz oldu. Aslında Pandemi etkisi, online alışveriş yapan kişilerin sayısını dünya çapında son üç ayda kat kat artırdı. Buna rağmen Walmart’ın bu kararı almasının nedenini, kendi ana markasındaki teslimat tarafına odaklanmak ve güçlendirmek istediği de söylenti olarak dolaşıyor. Walmart kendi web sitesi üzerinden de satışlarına devam ediyor.

Amazon ve eBay dahil olmak üzere bazı büyük şirketler, şu anda iş yapmanın daha fazla maliyetli olabileceğinin kanısına vardı, çünkü kötüye giden bir ekonominin genel satışlar üzerindeki daha büyük etkilerinin daha uzun vadede ne olacağını düşünmeden, müşteriler öncelik olarak tuvalet kağıdı ve makarna alındı. Bu nedenle, Walmart’ın Jet.com’dan böyle bir zamanda kurtulmak istemesi mantıksız görünse de, daha büyük resime bakıldığında tamamen maliyet odaklı olduğu görülüyor.

Teknoloji ve dijital dünyada Pandemi sonrasında merhaba demeye başladığımız yeni süreçte, bu tarz yeni haberler ve alınan kararlar görmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler