İrlanda merkezli şirket içi iletişim platformu Workvivo, 16 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan şirket içi çalışan iletişim platformu Workvivo, Tiger Global liderliğinde gerçekleşen ve Frontline Ventures, Enterprise Ireland’in de katıldığı A Serisi yatırım turunda 16 milyon dolar aldı.

Yatırımın büyük ölçüde satış, pazarlama ve ürün geliştirme için kullanılacağı belirtiliyor. Workvivo, geçen sene tohum yatırımlarından birini bugünlerde popüler bir online görüşme platformu olan Zoom’un kurucusu ve CEO’su Eric Yuan tarafından sağlamıştı.

COVID-19 salgını sürecinde milyonlarca insanın uzaktan çevrimiçi çalışacakları ve bu durumun bir süre daha devam edeceği çoğu şirket tarafından öngörüldü. Dolayısıyla, dijital hayata geçişi kolaylaştıran ürünlere sahip şirketlerin değeri arttı. Ancak, şirket kültürünü çevrimiçi olarak nasıl yaratabiliriz sorusunu cevaplamak zor bir hale geldi. Jive veya Facebook Workplace gibi dijital çözümler ortaya çıksa da Workvivo, çalışanlarla etkileşimi sağlamak ve bunu sürdürmek amacıyla tasarlanmış bir dahili iletişim platformu oluşturmak için farklı bir yol izledi.

İrlanda’nın Cork kentinde kurulan platformun amacı bir topluluk duygusu yaratmak, platformun yapısı ise Facebook’ta hayranı olarak takip ettiğiniz yüksek etkileşimli sayfalara benziyor. Web, masaüstü ve mobil uygulama gibi platformlarda bulunan Workvivo, çalışanların bir akış sayfasında içerik okumalarının ve yayınlamalarının yanı sıra Facebook’taki gibi beğenmelerine, paylaşmalarına ve yorum yapmalarına olanak tanıyor.

Workvivo’nun kurucuları olan John Goulding ve Joe Lennon: “Uzaktan çalışmaya geçiş dönemi pandemi sebebiyle önemli ölçüde hızlandırıldı. Bu yüzden şirket kültürünü fiziksel olarak sağlamak daha kolayken dijitalde çalışanların şirkete bağlılığını arttırma ve iletişimde kalma konusu her zamankinden daha önemli bir hal almaya başladı. Workvivo’nın şirket içi iletişim platformu, şirketlerin konumdan bağımsız olarak çalışanlarıyla bağlantı kurmasına ve etkileşimde bulunmasına yardımcı oluyor böylece şirket kültürü canlandırılmış oluyor.” dedi.

Güncel İçerikler