Yerli girişim Prisync, İngiliz rakibi Competitor Price Watch’u satın aldı

Eticaret sitelerine rakip fiyat takip hizmeti sunan SaaS girişim Prisync, İngiliz rakibi Competitor Price Watch’u satın alarak İngiltere’deki pazar payını arttırdı. Geçtiğimiz sene de mart ayında Avustralyalı rakibi Spotlite’ı satın alan girişim, fiyat takip hizmeti sektöründe global pazar lideri olma yolundaki hedefine bir adım daha yaklaştı.

2020’ye 1,1 milyon dolarlık yatırımla merhaba demişlerdi

Prisync, firma ölçeği ya da sektör gözetmeksizin, tüm dünyadan e-ticaret firmalarına otomatik rakip fiyat takip, analiz ve fiyat optimizasyonu hizmeti sağlıyor. Hali hazırda 50’den fazla ülkeden 100’lerce firmaya bu alanda hizmet veren girişim, 2020’ye girerken aldığı 1,1 milyon dolarlık yatırımla büyümesine ve ürün gelişimine hız verdi.

Prisync CEO’su Burç Tanır satın almanın önemini: “İngiltere dünyada e-ticaret pazarının en aktif olduğu ülkeler arasında. Bu açıdan Competitor Price Watch markasını ve markanın müşterilerini bünyemize katıyor olmayı, Prisync’in Avrupa pazarındaki yerini sağlamlaştıracak önemli adımlardan biri olarak nitelendiriyoruz.” sözleriyle ifade etti.

Firmanın CTO’su ve bir diğer kurucu ortağı Samet Atdağ da, dünyanın en büyük e-ticaret platformları Magento ve Shopify altyapılarıyla entegrasyonu, Almanya ve Hollanda’nın e-ticaret dernekleri ile partnerliği bulunan şirketin büyümesinde ekibin önemini: “En büyük avantajımız Prisync’in teknolojisi gibi sürekli gelişen ve farklı ihtiyaçlara cevap verebilen genç ve dinamik bir ekibe sahip olmamız.” ifadeleriyle vurguladı.

Şirketin kurucu ortaklarından yazılım takım lideri Neslihan Şirin Saygılı:”Dünya çapında binlerce firmaya başarıyla hizmet vermenin formülü benimsenmiş bir ekip kültürü ve büyürken bu kültürü kaybetmemek. Önümüzdeki dönemde planımız ilk günden bu yana büyüyen Prisync teknik ekibini, ekip kültürünü koruyarak daha da genişletmek.” sözleriyle Prisync’in temelde bir üründen daha fazlası olduğunu vurguladı ve ekibin büyümeye devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Pandemiden etkilenen KOBİ’lere destek programı

Müşterilerinin önemli bir kısmı küçük-orta ölçekli işletmelerden oluşan ve kendisi de genç bir girişim olan Prisync, pandeminin neden olduğu ekonomik daralmanın üstesinden ancak dayanışma ve işbirliği ile gelinebileceğini düşüncesiyle mart ayı başında hizmetini süreçten olumsuz etkilenen KOBİ’lere 2 aylık süreyle ücretsiz olarak kullanıma açmıştı.

Konuyla alakalı Tanır: “Pandeminin e-ticaretin belirli dikeyleri üzerinde yaratabileceği zararları bir nebze de olsa giderebilmek adına hizmetlerimizi süreçten olumsuz etkilenen KOBİ’lere açtık. Sürecin aynı zamanda birçok firmanın dijitalleşme serüvenini hızlandırdığını gözlemliyoruz. Daha önce dijitalleşme planlarını öteleyen hatta planlamaya bile başlamamış olan şirketler önceliklerini değiştirmek durumunda kaldı. Zaten her şeyin bir fiyatı olduğunu biliyorduk, önümüzdeki süreçte her şeyin bir çevrimiçi fiyatı olacağını hep birlikte göreceğiz. E-ticaret sektöründe yaşanacak büyümenin doğal bir sonucu olarak artan fiyat rekabetiyle beraber, firmaların Prisync gibi teknolojilere daha çok ihtiyaç duyacağını beklemek yanlış olmaz. Biz de müşteri merkezli hizmet anlayışımızla her geçen gün büyüyerek ve gelişerek dünyada fiyatlandırma denince ilk akla gelen marka olma yolunda ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güncel İçerikler