Spotify, Listening Together ile aynı anda dinlenen şarkıları gerçek zamanlı gösteriyor

Müzik uygulaması Spotify’da her saniye dünyadaki 30.000’den fazla insan aynı şarkının play tuşuna basıyor. Bizi birbirimize yakınlaştırmak üzere audio’nun gücünü onurlandıran yeni Listening Together kampanyası ile Spotify, bu bağlantıların bazılarını gerçek zamanlı olarak gözler önüne seriyor.

Mesela iki farklı kişi ‘Imagine,’ veya ‘Bored in the House’ şarkılarını aynı anda dinleyerek bağlandıklarında, bu bağlantıların nerelerde oluştuğu ve hangi şarkının onları bir araya getirdiği görülebiliyor.

Bu bağlantıları ve daha fazlasını keşfetmek için Spotify’ın spotify.com/together mikro sitesine göz atabilirsiniz. Bu konsept 2014 yılında medya sanatçısı Kyle McDonald’ın iki farklı dinleyicinin aynı milisaniye içerisinde aynı şarkı için aynı anda play tuşuna basmasıyla oluşan bu “tesadüfü” bulma fikriyle bir deney olarak ortaya çıktı. Yedi yıl sonrasında bugün Spotify’ın dünya genelinde yüz milyonlarca dinleyicisi var.

İster pop, hip hop, opera veya gerçek bir suç podcasti olsun, Spotify’ın yeni Listening Together kampanyası,insanlar arasında bir bağlantı kurmak için çok basit bir sorudan ilham alıyor:

şu anda ne dinliyorsunuz?

Birbirimizden ayrı geçirdiğimiz bu günlerde audio’nun birleştirici gücünün altını çizen bu kampanyaya, Selena Gomez, Dolly Parton, Troye Sivan, Lennon Stella, Anitta, Grimes ve daha birçok sanatçı da onlara gün boyu eşlik eden müzik ve podcast’leri paylaşarak katılıyor.

Birçok ülkede başlatılan kampanya, sanatçılardan gelen görüşlerle dünyanın pek çok ülkesinde sosyal ve dijital kanallar aracılığıyla hayata geçiyor:

  • “Müzik dinlemek bu zor günlerde bile bana müthiş bir umut ve mutluluk veriyor.” — Dolly Parton
  • “Oyun oynarken daha düşük tempolu şarkılar dinliyorum.” — Lil Yachty
  • “Yeni yemekler pişirmek için ilham aldığımda klasiklerden güncel şarkılara kadar farklı tarzlardan oluşan müzikler dinliyorum” — Selena Gomez

Güncel İçerikler