Verilerin buluta taşınmasını sağlayan Cockroach Labs, 86.6 milyon dolarlık Seri D yatırım aldı

Cockroach Labs, D Serisi yatırım turunda 86,6 milyon dolar yatırım alarak toplam yatırım miktarını 195 milyon dolara çıkardı.

2015 yılında kurulan Cockroach Labs, şirketlerin verilerini buluta taşımasına ve yönetmesine yardımcı oluyor. Bu yatırım turuna; Tiger Capital, Sequoia Capital, Redpoint, Index Ventures, GV, FirstMark, Bond, Benchmark ve Altimeter Capital katıldı.

Girişimin zor bir işe sahip olduğunu dile getiriyorlar. Hem Oracle gibi geleneksel şirketlerle hem de Amazon gibi modern yapılarla mücadele ediyor, ancak yatırımcılar çok sayıda potansiyel müşterinin olduğu bir pazar olarak gördüğünden, bu noktada girişime yatırım yapmaktan kaçınmıyorlar.

Cockroach Labs’in kurucu ortağı ve CEO’su Spenser Kimball, şirketin pandemiden önceki döneme göre şu an hızla büyüdüğünü söyleyerek, “Sanırım şimdi ve geçen yıl arasındaki en büyük değişiklik, oldukça yüksek bir büyüme gösteren pazara gitmemiz oldu. Müşteri sayımız neredeyse yüzde 300 arttı.” dedi. Kimball ayrıca, kesinlikle bu tür bir yatırım toplamak için kolay bir zaman olmadığını ve yatırımcıların şirketini büyütmeye devam edebileceklerine güven duydukları için, bu yatırımı gerçekleştirdiğini de söylüyor.

Güncel İçerikler