Techsign DOC: Dijital ortamda güvenli doküman imzalama hizmeti sunan bulut platformu

Biyometrik ve yapay zeka üzerine özelleşen yazılım ekibi Techsign, dijital ortamda güvenli doküman imzalama hizmeti sunan bulut platformu Techsign DOC hizmetini duyurdu.

“Evde Kal, Evde İmzala” sloganıyla yayınlanan platformda kullanıcılar sözleşme ve imza akışlarını yönetebilecek; kurum içi ve dışındaki partilerden imza talep edebilecek; biyometrik imza, imzalamak için dokun (click to sign), imzalamak için çiz (draw to sign), e-imza ve TCKK ile imza gibi birçok güvenli dijital imzalama metodunu kullanabilecekler.

Peki sözleşme imzalama sırasında güven nasıl sağlanıyor?

Techsign ekibi IT direktörü Emre Yılmaz kullandıkları teknolojiyi şu şekilde açıklıyor: “Biyometrik imza inandığımız bir teknoloji. Dokunmatik ekranı olan tüm partilerden imza alabiliyoruz. Parmağınızla veya dijital kaleminizle ekranda verdiğiniz onaya dair saniyede ortalama 120 parametre yakalıyoruz. İmzalayana dair tüm veri PDF içerisine gömülüyor. Bir sahtecilik ihbarı olması durumunda imzalayan kişiden aldığımız örnek imzaları söz konusu PDF içerisindeki verilerle kıyaslıyoruz.” dedi.

Yayınlanmasının ardından kısa süre içerisinde RE/MAX satış ofisleri tarafından kullanılmaya başlayan platform uzaktan iş yapan, süreçlerini kağıtsızlaştırmak isteyen ve dijitalleşme isteği olan herkes için önemli bir sorunu çözüyor.

Firma bu ürünü ile aralarında banka, telekom ve kamu gibi birçok firmanın olduğu müşteri tabanını genişleterek KOBİ, ekip ve bireysel kullanıcılara da erişebileceği bir SaaS yapısına da kavuşmuş oldu. Girişim dünyasının gözde iş modellerinden “as-a-Service” yapısına geçmelerini Techsign Growth Hacker rolündeki Deniz Özgür şöyle açıklıyor: “İmza denince akla Techsign gelsin istiyoruz. Bu sebeple ki dijital ortamda tüm imzalama çeşitlerini sunacak ve herkes için erişilebilir olacağız.”

Platform Covid-19 salgınının olumsuz etkilerini önlemek amacıyla Mayıs sonuna kadar ücretsiz sunuluyor. Bu sürede sınırsız döküman imzalayabilir ve platformun tüm özelliklerini kullanabilirsiniz.

Güncel İçerikler