İBB, vatandaşların birbirlerine destek olabilmeleri için Askıda Fatura portalını duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşların kendi aralarında birbirine içinde bulunduğumuz günlerde destek olabileceği mekanizma Askıda Fatura portalını yayına aldı.

Şu an portala askidafatura.ibb.gov.tr bağlantısından giriş yaptığınızda sadece ödenmesini istediğiniz faturayı yükleyebiliyorsunuz, eğer siz destek olmak için fatura ödemek istiyorsanız, 6 Mayıs’ta aktif olacağının bilgisi verildi.

Konuyla ilgili Sn. İmamoğlu’nun açıklaması:

Askıda Fatura uygulamamıza başlıyoruz.

Aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz.

Birlik olacağız ve dayanışma içinde #BirlikteBaşaracağız

İBB’ye daha önce sosyal yardım talebinde bulunmuş ya da bulunacak olan ve sosyal yardım talebi incelemesi olumlu sonuçlanmış herkes faturasını eklebiliyor. Bu kontrol otomatik olarak Askıya Fatura Bırak! sayfasında askıya fatura bırakma işleminiz esnasında anlık olarak kontrol edilecek ve gerekli yönlendirme yapılacağı da verilen bilgiler arasında görünüyor.

Askıda Fatura hizmetinin farklı bir örneğine ise size geçtiğimiz haftalarda ilk kez bizim 14 Nisan’da duyurduğumuz, ihtiyacı olanların faturalarını ödeyip destek olabileceği yardımlaşma platformu Bi’Komşu‘yu örnek olarak verebiliriz.

Güncel İçerikler