Craash: Story formatını tanışma ve sohbete çeviren mobil uygulama

Son yılların popüler paylaşım formatı olan “story”yi tanışma ve sohbet uygulamasına çeviren Craash, kullanıcılarına kalıcı bir profil oluşturmadan, birer saatlik story’ler atarak yeni insanlarla tanışma imkanı sunuyor. Android ve iOS mağazalarda yerini alan Craash, profil oluşturma ve kişisel bilgiler paylaşma derdi olmadan tek bir fotoğrafla kullanıcıların sohbet arkadaşı bulmasını sağlıyor.

Kullanıcılara tek bir hikaye paylaşarak, profil oluşturmadan yeni insanlarla tanışma ve sohbet etme imkanı sunan Craash, tanışma ve sohbet uygulamaları arasında yerini aldı. Profil oluşturmadan, tek bir fotoğrafla kullanıcısının kendisini anlatmasına sağlıyor.

Craash uygulamasında paylaşılan fotoğraf 1 saat yayında kalıyor ve kullanıcılar karşılıklı olarak birbirlerini beğendiklerinde “Craash olarak” (eşleşerek) sohbet edebiliyor ve isterlerse farklı fotoğraflarını da paylaşabiliyorlar. Kullanıcı, sohbeti 1 saatlik sürenin dışına taşımak istemediğinde, yeni bir paylaşımda bulunana kadar Craash’te görünmüyor. Kullanıcının, son fotoğrafını paylaşım ekranında tekrar yayına alarak veya kamerayla yeni bir fotoğraf çekerek yeni insanlarla eşleşmesi de mümkün; yeni fotoğraf eklendiğinde eski eşleşme ve sohbetler siliniyor.

Uygulamada profil bilgileri doldurma zorunluluğunun olmaması, kişisel bilgilerin herhangi biri tarafından görülmemesini sağlıyor.

Craash, hassas içeriklere müdahale konusunda dikkatli davranıyor. Müstehcenlik, şiddet ve suç unsuru içeren paylaşımlar silinerek paylaşımı yapan kişinin hesabı kapatılıyor. Başkalarının fotoğraflarını kullanan kişiler için de benzer bir işlem uygulanıyor. Kullanıcılar, rahatsızlık duydukları paylaşımları, paylaşımların üzerinde yer alan “şikayet et” butonunu kullanarak Craash yöneticilerine raporlayabiliyor. Şikayetleri titizlikle inceleyen yöneticiler, sakıncalı olduğunu tespit ettikleri içerikleri derhal kaldırıyor.

Güncel İçerikler