Lojistik sektörüne QR kod ile takip çözümü sunan Logmore, 4.5 milyon Euro yatırım aldı

Finlandiya merkezli girişim Logmore, Seri A turda 4.5 milyon Euro yatırım aldığnı duyurdu. NordicNinja VC‘nin liderlik ettiği yatırım turuna; Icebreaker VC, Trind Ventures, Tekton Ventures ve Jaakkoo-Taara katıldı.

2017 yılında Janne Juhala (CEO), Antti Tapio ve Niko Polvinen tarafından kurulan Logmore, yenilikçi bir QR tabanlı ürünün hem kodlamasını hem de üretimini yaptı. Lojistik sektöründe gönderi koşullarının izlenmesi (gıda ve ilaçların sıcaklıklarının takip edilmesi gibi), ürünlerini takibinin yapılması gibi çözümler sunuyor. Bulut hizmeti kullanarak İşlerin sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmak için malların sürekli olarak adımlarını ve hareketlerini izliyor.

Logmore, aşağıda görmüş olduğunuz kendi üretimi bu ürün ile takibi sağlıyor.

Taşınmakta olan ürünlere ilişkin veriler, herhangi bir akıllı cihaz kamerası veya standart barkod okuyucu ile QR kodu okunarak alınır ve daha sonra otomatik olarak Logmore bulut platformuna yüklenir, bu da her boyuttaki filoların yönetilmesini ve izlenmesini sağlar.

Logmore alıcılardan belirli bir teknoloji gerektirmez ve soğuk hava zincirlerinde de kullanılabiliyor. Bu da ürünü gerçekten uçtan uca bir çözüm haline getiriyor. Tüm süreci, kargo ile bir ürün sipariş eden kullanıcılar da telefonlardaki uyguladan takip edebiliyor. Logmore’u 150’den fazla kurumsal firmanın kullandığı söyleniyor.

Bu yatırım ile sermaye girişim Logmore’un operasyonlarını büyütmesine, Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa’daki hizmetlerine olan güçlü talebi karşılamasına ve Finlandiya’daki ekibini genişletmesine olanak sağlayacak. Logmore, daha öncesinde 1.3 milyon Euro yatırım almıştı.

Antti Tapio, Janne Juhala, Niko Polvinen

Logmore’un kurucusu ve CEO’su Janne Juhala: “Çalışmalarımıza başladıktan sonra, gıda ve ilaçların sıcaklık denetimi gibi kritik önem taşıyan sevkiyatların durumlarını izlemeyi; kolay, verimli ve güvenilir hale getirmek için çok çalışıyoruz. Küresel tedarik zincirlerine şeffaflık ve güvenlik getirmekten de büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler