Estonya merkezli bulut sunucu çözümleri sunan Dashbird, 1.9 milyon Euro yatırım aldı

Şirketlerin bulut ortamlarındaki sunucusuz uygulama sorunlarını anında tespit etmesine ve gidermesine yardımcı olan Estonya şirketi Dashbird, Passion Capital, Icebreaker.vc, Lemonade Stand ve Paladin Capital Group’tan yaklaşık 1.9 milyon euro yatırım aldı.

2017 yılında kurulan Dashbird, şirketlerin ve geliştirici ekiplerinin AWS’de (dünyanın en kapsamlı ve geniş içerikli bulut platformlarından biri olan Amazon Web Hizmetleri) birkaç saniye içinde sorunları çözmelerine yardımcı olan bir izleme platformudur.

Günümüzde şirketler ve DevOp ekipleri, daha fazla ölçeklenebilirlik, esneklik, daha hızlı yayınlanma süresi ve daha düşük maliyetler gibi avantajlardan yararlanmak için sunucu tabanlı sistemlerden dağıtılmış bulut uygulamalarına geçiş yapıyor. Ancak bu durum, onları aynı anda binlerce bulut kaynağı çalıştırma ve çok sayıda başarısızlık senaryosu ile karşı karşıya bırakmalarına da neden oluyor. Dashbird, bu noktada farkını ortaya koyuyor. Performans, kullanılabilirlik, maliyet ve güvenlik risklerini tespit etmek için karmaşık verilerin kontrollerini yapabilen analiz motoru sunan geliştiriciler için tek noktadan bir mağaza görevi görüyor. Geliştirdikleri bu platform ile Dashbird, içlerinde Newstore, Shamrock Trading Corporation ve Meltwater gibi şirketlerin de bulunduğu 7000’den fazla müşterisine hizmet sunuyor.

Dashbird, yatırımını yönetilen bulut hizmetlerinin çoğunu kapsayacak şekilde genişletmek ve iş ve ürün geliştirme ekiplerini büyütmek için kullanmayı planlıyor. Tallinn’deki merkez ofisine ek olarak, yakın zamanda İngiltere’deki ikinci ofisini açtı.

Güncel İçerikler