BTK Akademi eğitim portalı üzerinden 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirilmesi hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı proje kapsamında BTK Akademi eğitim portalı üzerinden, Türkiye’de 3 yılda 1 milyon yazılımcı genç yetiştirilmesi için yeni bir program duyuruldu.

Bu program kapsamında çeşitli başlıklarda eğitimler bu portal üzerinden verilecek. Kullanıcılar portal üzerinden oluşturdukları CV’ler ile aldıkları bu eğitimlerin sonuçlarını özgeçmişlerine ekleyebilecek.

BTK Akademi içerisinde; Yazılım / Programlama, Siber Güvenik, Dijital Tasarım, Kişisel Gelişim, Güvenli İnternet, Telekomünikasyon Sistemleri, Regülasyon, Oryantasyon, Sertifika Programları ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı başlıklarında toplamda 95 eğitim videosu bulunuyor. Her geçen gün yeni eğitim ve videolar eklenerek sistem kendini güncellemeye devam ediyor.

BTK Akademi’nin platform alt yapısını Alişan Erdemli tarafından kurulan yerli girişim Gobito sağlıyor. Girişimin Yıldız Teknopark‘ta, Londra‘da ve San Francisco‘da olmak üzere üç yerde ofisi var.

Hem bu projeyle ilgili gelişmeleri hem de yeni duyuruları sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler