Yerli girişim PulpoAR’ın global açılımı, Oppsense iş ortaklığıyla Kanada’da devam edecek

PulpoAR, Kanada pazarına açılımını Oppsense.Digital ile yaparak, Arttırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) çözümlerini Kanadalı perakendecilere sunacak.

Pazarlama operasyonlarını yaratıcı ve inovatif teknoloji çözümleriyle hızlandırmak amacıyla bu yılın başında Çağdaş Önen tarafından Toronto’da kurulan Oppsense, Türk teknoloji girişimlerinin Kanada pazarına giriş noktası olması misyonunun adımlarını PulpoAR ile yaptığı iş ortaklığıyla gerçekleştirdi.

Bu anlaşmayla beraber Türk girişimciler tarafından kurulan PulpoAR, İngiltere ve Brezilya açılımları sonrası bir uluslararası pazara daha açılmış oldu.

Oppsense.Digital kurucusu Çağdaş Önen konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:

“İçinde bulunduğumuz bu dönem, dijital transformasyonun artık kaçınılmaz olduğunu gösterdi. Biz de şirket olarak, ‘dijital katalizör’ rolümüzle Kanadalı firmalara bu yönde çözümler sunuyoruz. PulpoAR’ın başta arttırılmış gerçeklikle ürün deneme olmak üzere yüz tanıma, sosyal medya filtresi gibi teknolojik çözümlerini Kanada pazarına sunmaktan çok mutluyuz.Arttırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) çözümlerini sunan firmaların müşteri bağlılığı %70 oranında. Özellikle sanal ürün deneme ile klasik perakendecilikteki ürün deneme deneyimini tamamen dijitalleşe taşımış olacağız. Profesyonel iş hayatımda, şirketlerin global yolculuklarının planlama, strateji ve uygulama aşamasında elde ettiğim tüm deneyimimi, Oppsense.Digital ile Türk teknoloji firmalarının Kanada’ya açılımlarında kullanmak benim açımdan inanılmaz heyecan verici.” dedi.

PulpoAR kurucusu Onur Candan ise ‘Müşteri yolculuğu doğrusal olmadığını hem dijital hem de fiziksel dünyada birçok farklı temas noktasından geçtiğini biliyoruz. Bu noktada tüketici için duygu uyandıran ve harekete geçmeye teşvik eden kişiselleştirilmiş ve yenilikçi bir müşteri yolculuğu sağlamak çok önemlidir. PulpoAR olarak, işletmelere sunduğumuz AR ve AI çözümleri ile e-ticaretteki en büyük eksiklik olan ‘ürün deneme’ deneyimini oluşturmalarında yardımcı oluyoruz. Oppsense.Digital ile Kanada pazarı için yaptığımız bu açılımla, çözümlerimizin Kanadalı şirketler tarafından da kullanılacak olmasından çok mutluyuz.’ yorumunu paylaştı.

Oppsense.Digital 2020 yılından bu yana Toronto’da faaliyet göstermektedir. Ekibinin 10 yılı aşan deneyimiyle, Dijital Katalizör olarak creative tech, augmented-shopping, data-driven transformation çözümleriyle firmaların dijital dönüşümlerine katkı veren Oppsense.Digital, Shopify Partner ve Clearbanc Trusted Agency Partner’ıdır.

PulpoAR ise eticaret platformları başta olmak üzere şirketler için AR SaaS plugin ve dijital ekran çözümleri sunan bir teknoloji şirketidir. Türkiye, Brezilya, İngiltere ve ABD’de 4 ofiste faaliyet gösteren PulpoAR, arttırılmış gerçeklikle alışveriş (augmented reality shopping) alanındaki tüm bilgi ve deneyimiyle, dünya çapındaki şirketleri dijital dönüşüm ve müşteri deneyimi açısından bir sonraki seviyeye geçirmek misyonuyla SAP, Watsons, Rossman, Lojas Renner, Kiehls’ ve Zubizu gibi alanında öncü şirketlere hizmet vermektedir.

Güncel İçerikler