Hekimler arası iletişim platformu HippocrApp, 21 binden fazla hekime ulaştı

Türkiye’nin hekimler arası iletişim ve konsültasyon platformu HippocrApp; Hekim, Diş Hekimi ve Adayları tarafından binlerce tıbbi vaka ve verinin kapalı sistem paylaşılıp tartışıldığı mobil bir uygulama olmakla beraber yetkinliği onay kurulu tarafından doğrulanmış gerçek hekimlerin kullandığı bir girişimdir.

Ülkemizin son günlerde yaşadığı Corona Virüs salgını sürecinde sağlıkta iletişimin ne kadar gerekli ve önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Corona Virüs salgınından büyük dersler çıkaran Çin Halk Cumhuriyetinde “WeDoctor” adlı mobil uygulama aracılığıyla 6000 kadar hekim, COVID-19 vakaları konusunda birbirlerine akıl danışarak süreci iyi yönetmiş ve birçok insanın hayata tutunmalarını sağlamışlardır.

Fikir ve yazılım süreci dahil 5 yıllık büyük bir emeğin ürünü olan ve sizlere daha öncesinde haberini yaptığımız HippocrApp’te hali hazırda farklı branşlardan 600 den fazla öğretim üyesi bulunmakla beraber kayıtlı hekim sayısı bugün itibariyle 21.000 rakamına ulaşmıştır. Günde ortalama 100-350 hekim daha eklenmeye devam ediyor.

Kuşkusuz bu zor günlerde en büyük yükün düştüğü sağlık çalışanlarımızdan Hekimlerimiz için 2017 yılından bu yana aktif olarak faaliyet gösteren HippocrApp uygulamasında Dünyadan ve Türkiye’den gerçek COVID-19 vaka ve verileri paylaşılmaya başlanarak meslektaş dayanışmasının hekimler arasında ne kadar önemli olduğunu kanıtlamıştır.

Uygulamada paylaşılan vakalara uzman ve öğretim üyesi düzeyinde yorumlar yapılarak hastaların tedavisine katkı sağlanmakta, yapılan tedavilerin doğruluğu ya da yanlışlığı ile ilgili hekimlere destek verilmektedir.

Bu kapsamda ülkemizde yaşanan salgında hekimler arası meslektaş dayanışmasının, doğru sağlık bilgisinin yetkin hekimler arasındaki iletimi ve bu özel uygulamanın daha fazla hekime ulaşmasının elzem olduğu görülmüş buradaki eksik ise HippocrApp tarafından kusursuzca tamamlanmıştır.

Kosgeb desteği ile başlayan HippocrApp uygulaması; 15 kişilik bir ekibin çalışmasıyla Kocaeli Üniversitesi Teknopark Kampüsünde geliştirilmiştir. Kurulduğu günden bu yana yapılan profesyonel alt yapı ve güncellemelerle hekimlerimizin üst düzey beğenisini kazanan HippocrApp’ın ülkemizin yaşadığı zor süreçte hekimlerimizin yanında olmasını, bilgi ve deneyim paylaşımı ile hayat kurtarıcı rol üstlenmesinin girişim camiası tarafından da ilgiyle izlendiğini bildirmek isteriz.

Şuan Google Play ve Appstore market Tıp Bölümünde 5 tam puan ortalaması ve 402 yorum ile üst sıralarda yer alan uygulamanın yakın zamanda önemli bir yatırım haberini vereceğimizi söylemek isteriz.

Sadece doğrulanmış Hekim, Diş Hekimi ve Hekim Adaylarının olduğu kapalı sistem uygulamaya App Store veya Google Play‘den üzerinde tamamen ücretsiz olarak kullanıma açıktır.

Güncel İçerikler