Google, Apple Card’a rakip yeni bir kredi kartı duyurmaya hazırlanıyor

Dünyanın önde gelen teknoloji devleri, dijital dönüşümle birlikte fintech alanında ses getirecek projelere imza atıyor. Bugüne kadar Google Pay, Apple Pay ve Samsung Pay gibi ödeme servisleriyle birlikte teknoloji devleri finansal ödemeleri kolaylaştırırken ilk kez Apple bir kredi kartı duyurusu gerçekleştirmişti.

Apple Card ile birlikte üstünde kart numarası, son kullanma tarihi, güvenlik kodu hatta imza bulunmayan yeni nesil güvenli kredi kartı tüm dünyada dikkatleri üzerine çekerken ortaya çıkan bilgiler TechCrunch’ın haberine göre Google‘ın da bir kart hazırlığında olduğunu gösteriyor.

Google Card nasıl olacak?

Ortaya çıkan bilgilere göre Google Card, Google Pay sistemiyle senkron bir şekilde çalışacak. Kartın üzerinde ad soyad, kartın altyapını sağlayan banka / finans şirketinin logosu ve özelleştirilmiş bir kod olacağı tahmin edilen QR’a yer verilecek. Kullanıcılar bu karta parmak izi ve PIN korumasıyla bakiye yüklemesi yapabilecek. Kart, fiziksel olduğu gibi Google Pay yazılımıyla da kullanılacak.

Ayrıca Apple Card’ta da olduğu gibi kullanıcılar sadece alışveriş yaptığı kurumun adını değil markanın ve alışveriş detayının bilgilerini de Google Pay uygulaması üzerinden görebilecek. Bununla birlikte Google Card ile yapılacak alışverişlerde belli kampanyalar olacağı da tahmin ediliyor.

Google Card’ın çıkış tarihi ile ilgili henüz bir bilgi yok ancak yeni Android sürümünün kullanıma sunulmasıyla birlikte Google’ın Google Card duyurusunu da resmi olarak gerçekleştireceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler