Fransız jeobilim teknoloji girişimi SpotLight, Umman merkezli Phaze Ventures’tan yatırım aldı

Erken aşama girişimler için yatırım şirketi olan Umman merkezli Phaze Ventures, yer altı hareketlerinin dinamik olarak algılanmasını sağlayan Fransız jeobilim girişimi SpotLight‘a yatırımını duyurdu. Yatırım miktarıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Phaze Ventures, 2018 yılından bu yana yedinci yatırımını gerçekleştirdi. Şirketin bugüne kadar yaptığı tüm yatırımlar, geleneksel endüstrileri yenilikçi teknolojilere dönüştürme misyonunu temel alıyor.

SpotLight’ın tek kaynaklı ve tek alıcılı sismik izleme teknolojisi, şu anda Umman’da önde gelen doğal gaz kaynağı sağlayıcısı ve petrol üretim şirketi Petroleum Development Oman tarafından yönetiliyor.

SpotLight, yeraltı hareketlerinin dört boyutlu (4D) sismik izleme teknolojisini çözüm olarak sunan ilk ve tek girişim. Birçok kullanım alanının pahalı olduğu bilinen 4D sismik izleme teknolojisinin maliyetini önemli ölçüde azaltan SpotLight, petrol ve gaz endüstrisi ve nükleer atığa kadar uzanan geniş proje yelpazesi ile gerçek zamanlı izleme imkanı sağlıyor.

Phaze Ventures, bu yatırımı ile bölgede teknolojiye erişimi kolaylaştırmak ve küresel pazardaki anlayışlarını geliştirmek istiyor.

Güncel İçerikler