ABD merkezli teknoloji girişimi Ottogee, COVID-19’un yayılmasına karşı akıllı bileklik geliştirdi

Yazılım, donanım, endüstri uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından 2018 yılında kurulan ve endüstri 4.0 ticari uygulamaları için IoT özellikli çözümler üreten ABD merkezli Ottogee, önde gelen donanım üreticileriyle ortaklaşa çalışarak, fiziksel uzaklaşma ve temas izleme ihtiyacını karşılamak için PACT (Proximity Alert ve Contact Tracing) adlı yeni giyilebilir bir cihaz geliştirdi.

PACT bileklik, her kitleye uyarlanmaya hazır dayanıklı ve uygun maliyetli bir çözümdür; küçük bir ofis veya atölyeden büyük bir topluluğa, hatta toplumsal seviyeye kadar kullanılabilir. PACT verileri, Ottogee’nin kontrol panelinde görüntülenebilir ve şirketlerin ve yetkililerin salgının her aşamasında Covid-19 yayılımına karşı önlem almak için önleyici tedbirler almalarına yardımcı olur.

Hayat normale dönmeye başladığında ve çalışanlar işlerine geri döndüklerinde, virüsün tekrar yayılmasını önlemek için fiziksel mesafe hayati öneme sahip olmaya devam edecektir. Bilekliğin önemli bir özelliği yakınlık uyarısıdır. Virüs bir şekilde varlığını sürdürürse, kullanıcının kiminle, ne zaman ve ne kadar süreyle başka bir kişiyle temas kurduğunu doğru bir şekilde anlamanın bir yolu olmalıdır.

Kişisel veri kullanımı konusunda şüpheyle yaklaşılan akıllı saatler ve senkronizasyonda zorluk çekebilen akıllı telefon uygulamalarının aksine, Ottogee’nin PACT bilekliği belirli mesafelerde sorunsuz şekilde çalışır ve kullanıcıların kişisel telefonlarına erişim gerektirmez. Ürünün diğer ilgi çekici özellikleri, tutarlı ve güvenilir verilere yalnızca virüsü kimlerin bulaşmış olabileceğini belirlemek için yetkili yöneticiler erişebiliyor ve daha sonra yapılan testler sonucunu etkili bir şekilde önceliklendirebiliyor.

Ottogee, bu süreçte her büyüklükteki devlet, kurum ve şirketlerden sipariş aldığını ve nisan ayının üçüncü haftasına kadar 30.000’den fazla üretilecek bilekliğin ilk partını alıcılarına teslim edeceğini bildirdi.

Güncel İçerikler