Deliveri: Online teslimat hizmeti veren mobil uygulamalar arasında fiyat karşılaştırma servisi

Günümüzde online teslimat uygulamalarının oldukça yaygınlaştığına ve kullandığımız şahit oluyoruz. Değişen alışveriş alışkanlıkları, yeni çıkan mobil veya web uygulamaları, bizi karar verme sürecinde oldukça zorluyor. Markete mi gitsek, online teslimat uygulamasından mı söylesek? veya getir‘den mi söylesek yoksa banabi‘den mi? gibi sorularla bazen karar veremediğimiz oluyor.

Market ürünlerini sipariş verebileceğiniz online teslimat uygulamaları kendi aralarında bazen fiyat bazen kampanya bazen de teslimat süresi rekabetine giriyor. Tabi bu noktada önemli olan: fiyat.

Çiğdem ÖztabakErsan BilikNadir Can KavkasOzan Onur TekRaşit Özdoğlar ve Rıfat Arıcanlı tarafından Aralık 2019’da kurulan yerli girişim Deliveri, bu uygulamalar arasında fiyat, süre, kampanya vb. karşılaştırmalar yaparak sizin sipariş sürecinde karar vermenizi sağlıyor. İlk olarak; Getir, Banabi, istegelsin, Migros Hemen, Migros ve Hepsiexpress’le başlayan girişim, bu uygulamalar arasında almak istediğiniz ürünlerin karşılaştırmasını yaparak, size en uygun olanını bulmanıza yardımcı oluyor.

Deliveri kurucularının bu uygulama ile son zamanlarda insanların ihtiyaç duyduğu girişimlerinden birini hayata geçirdiğini özellikle söylemek isteriz.

Deliveri, kurumsal hayatta yolları kesişmiş, birlikte projelerde çalışmış bir ekipten oluşuyor. Ekibin şu an kurumsal hayat tecrübeleri devam ediyor. Fikrin ilk ortaya çıkmasındaki ilk katkıyı sağlayan Ersan, kurucu ekibi bir araya getirip bu uygulama fikri ile diğer kurucu ortakları ikna ettikten sonra, hep birlikte Deliveri’nin hayata geçirilmesi için kolları sıvıyorlar.

Uygulama, kurucuların tam zamanlı işlerinden kalan boş vakitlerinde -yani evlerinde geçirdikleri zamanlarda- hafta içi akşamları ve hafta sonu tam odaklı slack grubunda tartışarak ortaya çıkarılmış.

Ekipteki her bir kurucunun kendine özel uzmanlık alanı var. Tasarımcı, pazarlama, iş geliştirme, finans ve strateji rolü haricinde herkesin bir de yazılım kökeni var.

Kuruculardan Çiğdem; “Kurumsal hayattan yıllardır birbirini tanıyan insanların olması da işimizi ve iletişimi kolaylaştırdı.” açıklamasını da ayrıca yaptı.

Deliveri uygulaması kullanıcılar tarafından kullanılacak mı, bir kere mi yoksa sürekli mi kullanılacak diye ilk etapta MVP olarak ilerlemiş. Karşılaştırma yaptıkları online market alışverişi pazarında su dikeyini de eklersek 24-25 oyuncu var. Biz en çok kullanılan 6 tanesini ekledik. Şu an, Getir, Banabi, istegelsin, Migros Hemen, Migros ve Hepsiexpress’i hem ürün fiyatları hem de teslimat süreleri açısından karşılaştırıyoruz.

Uygulama hem App Store’da hem de Google Play’de 18 Mart 2020’de yayınlandı. Prototip olarak çıktıkları versiyon, kullanıcılardan aldıkları geri bildirimler ve kullanım alışkanlıkları doğrultusunda şu an sürekli güncelleme yaparak geçiyor. Kurucular iyi bir ilgi gördüğünü özellikle dile getiriyor. Uygulamanın tutundurma oranı günlük (DAU) şu an için yüzde 35’ler seviyesinde olduğu söyleniyor.

Girişiminizi rakiplerinden ayıran özellik nedir? 

Kuruculardan Çiğdem; “Deliveri’nin kendi dikeyinde şu an bir rakibi bulunmuyor. Online market uygulamaları ülkemizde hızlı büyüyen bir sektör. Dolayısıyla bir çok oyuncu bu sektöre girmeye başladı, oyuncular arttı. Getir ile başlayan bu girişim, yakın zamanda diğer oyunculara sıçradı. Şu an hem market hem de su dikeyinde yaklaşık 25-26 adet oyuncu var. Yerel girişimleri de ekleyince bu sayı artıyor. Bu sektörün hedef kitlesi de bu seçenekler arasında karar vermede zorlanmaya başlamıştı. Biz MVP için en çok kullanılan 6 oyuncuyu karşılaştırmaya başladık. Hatta Glovo’yu da eklemiştik listeye ancak onlar pazarı terk edince uygulamadan çıkardık.

Özellikle ürünlerin fiyatları, sağlayıcılar arasında değişkendi. Teslimat süreleri de ihtiyaca yönelik olarak önemliydi. Biz deliveri ile kullanıcının bu seçenekler arasından kendi ihtiyacına en uygun market servis sağlayıcısını bularak tasarruf etmesini sağlıyoruz. Değer önerimiz çok net; tasarruf etmeni istiyoruz. deliveri online market alışverişinin kimden daha hızlı geleceğini sana söyler, böylece zamandan tasarruf edersin, ya da aradığın ürünün en düşük fiyatla sağlayanı bularak bütçenden tasarruf edersin.” dedi.

Girişimin hedefleri

Kurucular, girişimin hedefleriyle ilgili yaptığı ortak açıklamada; “Şu anda globalde fizibilite aşamasındayız. İspanya, Fransa, Almanya ve Avusturya pazarlarını inceliyoruz. Bir “deliveri – global” indeksi üzerinde çalışıyoruz. Global’de ilk hangi ülke deliveri için en uygun hedef olmalı sorusunun cevabını vermek için bir metodolojiye ihtiyacımız var. Şu anda online market alışverişi pazarında ürünün ayağına hızlıca gelmesi anlamında Türkiye en ideal ve rekabet anlamında da en hareketli pazar. Dolayısı ile çok doğru bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz.” dediler.

Biz de girişimi artık yakından takip ediyoruz. Yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler