Öğrenciler için iş fırsatlarını listeleyen Pangea.app, 400 bin dolar ön tohum yatırımı aldı

Okul ücretini karşılamak isteyen ya da günlük hayatına destek olacak paraya ihtiyaç duyan üniversite öğrencileri, çareyi yarı zamanlı işlerde çalışmakla buluyor. Maddi gereksinimlerin dışında birçok üniversite öğrencisi, öğrencilik döneminde iyi şirketlerde önemli tecrübeler edinerek özgeçmişine katkı sağlamayı hedefliyor.

Öğrencilerle şirketleri buluşturan girişim Pangea.app, Boston merkezli PJC Ventures ve Underdog Labs‘ten 400 bin dolar ön tohum yatırımı aldı. Daha önce melek yatırımcılardan da farklı tutarlarda yatırım alan Pangea.app özellikle uzaktan çalışmaya uygun iş fırsatlarıyla karantina süresince işlerini büyütmeyi hedefliyor.

COVID-19 döneminde uzaktan çalışmaya uygun iş ilanları dikkat çekiyor

Şimdiden yüzü aşkın kolej ve üniversitenin dahil olduğu Pangea.app ile birlikte öğrenciler grafik tasarım gibi evden çalışabileceği alanlarda iş fırsatı yakalıyor. Özellikle COVID-19 salgını nedeniyle stajı iptal olan birçok öğrenci, Pangea.app ile freelance çalışabileceği işlere yöneliyor.

Pangea.app yapısı gereği garsonluk ve baristalık gibi işler yerine çevirmenlik, web geliştirme, arayüz tasarımı, grafik tasarım, yazılım geliştirme, office programları gibi uzaktan çalışmaya uygun alanlarda iş fırsatları sunuyor.

Bu dönemde her ne kadar birçok şirket için işe alma süreci durmuş olsa da uzaktan çalışmayla faaliyetlerini yürütebilen şirketler, yetenekli öğrencilerden destek almaya devam ediyor. Ayrıca öğrenciler de gelir elde etmenin yanı sıra iş deneyimlerini geliştirerek tecrübelerini arttırıyor.

Güncel İçerikler