Oğuzhan Atay’ın kurduğu BilliontoOne, günde bir milyondan fazla COVID-19 testi yapabilecek

Geçtiğimiz ay Seri A turunda Hummbingbird Ventures ve Neotribe Ventures’in liderliğinde 15 milyon dolar yatırım alan Amerika Birleşik Devletleri merkezli BillionToOne, günde 1 milyondan fazla COVID-19 testi yapabilecek bir test protokolü geliştirdiğini duyurdu.

Dr. Oğuzhan Atay, David Tsao ve Sukrit Silas tarafından 2016 yılında kurulan BillionToOne, geliştirdiği yeni test protokolüyle günde 1 milyondan fazla test kapasitesinin yanı sıra bu testleri uygun maliyetlerle sunabiliyor. Böylelikle ABD’de ve tüm dünyada COVID-19 test sayısının artması ve vakaların daha hızlı tespit edilmesiyle birlikte salgının önüne geçilmesi hedefleniyor.

FDA onayından sonra satışa başlanacak

Tüm dünyada mevcut COVID-19 testlerinin hacminin yetersiz olduğu ve hızlı bir şekilde tüm vakaları tespit etmek için uygun olmadığı biliniyor. Diğer testlere göre çok daha verimli bir şekilde çalışan BillionToOne’ın COVID-19 test kitleri, FDA onayından sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacak.

İlk olarak ABD’de yaygın bir şekilde satışa sunulacak olan testlerin dünyadaki mevcut durumu değiştireceğine ve pandemiyle daha hızlı mücadeleye destek olacağı düşünülüyor.

Güncel İçerikler