Kadınlar için dijital asistan Pepapp, Erdem Yurdanur’dan 225 bin dolar yatırım aldı

Kurucu ortağı Emrah Yiğit ile Nisan 2018’de gerçekleştirdiğimiz video içerikte sizlerle ilk kez paylaştığımız 2015’te adet takvimi uygulaması olarak yola çıkan kadınlar için yerli dijital asistan uygulaması Pepapp, 50’den fazla girişime yatırım yapan Erdem Yurdanur‘dan ve ayrıca kurucusu olduğu Kokteyl‘den 225 bin dolar yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu.

Bu yatırımda enteresan bir durum yaşandı. Yatırım imzaları online olarak gerçek zamanlı atıldı. Ve sonrasında evraklar avukata, posta yoluyla gönderildi.

Bugüne kadar uygulama marketlerinden 2.1 milyondan fazla kişi tarafından indirilen ve aylık 750.000’den fazla da aktif kullanıcısı bulunan Pepapp‘ta aktif olarak her ay ödeme yapan 6000’den fazla kullanıcı var.

Girişimin kurucuları Emrah YiğitBerke Uygun ve Tolga Araboğlu‘ndan aldığımız bilgi doğrultusunda bu yatırım, global pazarda büyüme ve ölçeklenme için kullanılacak. Önümüzdeki zamanlarda ne tür adımlar atacağını da yine zamanla paylaşacağız.

Hatırlatmak gerekirse Pepapp; kadınların regl, yumurtlama ve doğurganlık dönemlerini yakından takip eden; eğlenceli ve bilgilendirici tavsiyeleriyle kendilerini iyi ve sağlıklı hissetmelerini sağlayan ve bu konuda da Türkiye’de ilk olan bir uygulama. Pepapp; kullanıcısını çok iyi tanıyor, onun istek ve ihtiyaçlarını dikkate alıyor, sadece ona özel tavsiye ve mesajlarla gününü güzelleştiriyor.

Ellerinde bulunan büyük veriyi iyi kullanmak isteyen girişimin kurucuları Eylül 2018’de aylık kutu abonelik modeli sistemi olan Pepbox’ı hayata geçirdi. Sonrasında gelir elde etmek amacıyla Pepapp uygulamasının içerisinde premium versiyonu olarak PepLand’ı duyurdu.

Pepbox, Pepapp’ın kişiye özel olarak seçtiği, birbirinden renkli ve her ay değişecek sürpriz hediyelerden oluşan bir kutu. Bu kutuda; hijyenik pedden kişisel bakım ürünlerine, çikolatadan marka indirimlerine kadar her şey var. Pepland ise Pepapp Premium’le birlikte kullanıcıların karşısına çıkan rengarenk ve hayat dolu bir alan. Bu alanda her birinin kendine ait özelliklerinin ve görevlerinin olduğu 7 tane penguen yaşıyor. AstroPep, PepArt, PepClub, PepTalk, PepYogi, FitPep ve PepDoc isimli bu penguenler her gün kişiye özel ve gelişmiş tavsiyeler veriyorlar.

Güncel İçerikler