İbrahim Akman, Kafa Topu’nun yapımcısı Masomo’nun yeni oyunuyla ilgili bilgiler paylaştı

Flash tabanlı oyun siteleri ve teknoloji haber platformu Webtekno ile tanıdığımız İzmo Bilişim bünyesinde başlayan Online Kafa Topu oyunu, Erdem Yurdanur‘un da yatırımcı olarak katılmasıyla birlikte İzmo’dan ayrılarak 2015 yılında Masomo adıyla şirketleşmişti. Masomo, Kafa Topu 2’nin çıkışı ve milyonlarca oyuncuya ulaşmasıyla birlikte dünya devi Tencent’in sahibi olduğu Miniclip‘e geçtiğimiz yılın başlarında satılmıştı.

İzmir ve Londra’da ofisi bulunan Masomo, bir süredir yeni bir basketbol oyunu üzerine çalışıyordu ancak oyunla ilgili somut bilgiler paylaşılmamıştı. Geçtiğimiz gün İzmo ve Masomo’nun kurucusu İbrahim Akman, yeni oyunla ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Yeni oyunda 250 milyon indirme hedefleniyor

İbrahim Akman’ın Instagram hesabı üzerinden paylaştığı bilgilere göre İzmir merkezli Masomo’nun geliştirdiği yeni basketbol oyunu, öncelikli olarak Amerika pazarını hedefleyecek. Tüm dünyada yayınlanacak olan oyunda kullanıcılar, tıpkı Kafa Topu’nda olduğu gibi online olarak gerçek rakiplerle ve arkadaşlarıyla mücadele edecek.

Yeni basketbol oyununda oyuncular, tek bir karakter yönetmekle sınırlı kalmayacaklar. Oyunda bu kez tek karakter yerine bir takım ve takımın koçu olacak. Oyuncular bu karakterleri geliştirerek takımlarını yönetecekler. Ancak mücadeleler bire bir şekilde gerçekleşecek. Oyuncular maç esnasında karakterler arasında geçiş yapabilecek. Oyun içi satın alma öğelerine yer verilecek ancak bu öğeler karakterlerin güç ve yeteneklerini arttırmayacak. Sadece forma ve ayakkabı gibi estetik materyaller satın alınabilir olacak. Kullanıcıların güç ve yetenekleri tamamen oyundaki ilerlemesine göre yükselecek.

Masomo’nun Miniclip’e satılmasından sonra çıkacak olan bu oyunla birlikte Masomo’nun bir oyun stüdyosu olarak devam edip yayın faaliyetlerini Miniclip’in üstlenebileceği düşünceleri bulunuyordu. İbrahim Akman’ın yanıtına göre Masomo sadece oyunun geliştiricisi olmayacak aynı zamanda oyunun yayın faaliyetleri de Masomo tarafından yönetilecek.

Kafa Topu ile birlikte 100 milyon indrimeye ulaşan Masomo, yeni basketbol oyununda 250 milyon indirme hedefliyor. Haziran ayında çıkması planlanan oyuna ilişkin ilk görüntüler yaklaşık bir ay sonra paylaşılacak.

Güncel İçerikler