Yogaila: Canlı dersler ile yoga, fitness ve meditasyon eğitimleri alabileceğiniz platform [Özel Haber]

Yogaila, herkese evlerinden katılabilecekleri, eğitmenlerle etkileşime girebilecekleri, soru sorabilecekleri Yoga, Fitness ve Meditasyon başlıkları altında onlarca canlı ve gerçek zamanlı grup dersi sunan bir platformdur.

Sizlere daha öncesinde yatırımını ilk paylaştığımız yerli girişim Sport & Merits‘in kurucuları; Bülent Ozan, Murat Yavuz ve Türker Baloğlu tarafından hayata geçirilen Yogaila, 30 Mart Pazartesi’den itibaren yayınlarına başladı. Şu an için sadece web sitesi üzerinden hizmet veren girişimin, mobil uygulaması üzerinde çalışılıyor.

Girişimcilerden doğrudan aldığımız bilgi ile Yogaila fikri; kurucuların Sports & Merits girişimlerini yürütürken, bir ihtiyaç duyularak geliştirilmiş. Biraz daha uzun bir süreçte hayata geçirilmesi planlanırken, yeni COVID-19 virüsünün oluşturduğu ortam nedeniyle daha hızlı bir şekilde yayınlanması kararını almışlar.

Spor odaklı girişim Yogaila;

  • Kendi ortamlarında eğitmenlerin katkısını alarak spor yapmak isteyenlere,
  • Özellikle metropollerde stüdyo ya da spor merkezlerinde sunulan grup derslerine ya da özel derslere katılacak zamanı ayıramayanlara,
  • Sosyal konumları, fiziksel engel ya da sıkıntıları ya da maddi yetersizlikleri nedeniyle fiziksel stüdyo ya da spor merkezlerinde verilen grup derslerine katılamayanlara
    olağanüstü bir çözüm sağlıyor.

Yogaila: sağlık, iyi yaşam, spor ve eğlence sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Üyelik bazlı bir iş modeli var. Hizmetlerini hali hazırda üyelere ücretsiz olarak sunuyor ancak ticari yapıya geçildiğinde abonelik temelli bir yapı üzerinden ilerliyor olacaklarının bilgisini aldık. Eğitmenler de sistemin bir iş ortağı olarak para kazanma fırsatını yakalayacaklar.

Girişimi rakiplerinden ayıran özellik ve değer önerisi

Yogaila’nın kurucu ortağı ve CEO’su Bülent Ozan‘a rakiplerinden ayıran özelliği ve değer önerisini sorduğumuzda;

Yaşadığımız olağanüstü süreç, herkesi evlerine kapanmak zorunda bıraktı ve çok büyük bir belirsizlik var. O sebeple ücretsiz olarak sunduğumuz Yogaila.com ‘un ciddi bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna da inanıyoruz. Eğitmenlerimiz de gönüllülük esasıyla devam ediyorlar. Dünya normalleşene kadar da, elimizden geldiğince bu şekilde devam etmeye çalışacağız. Uzaktan, canlı yoga ve spor dersleri anlamında bir anda birçok seçenek çıkmaya başladı gibi görünüyor. İnsanlar sosyal medya hesaplarında, Youtube’da bu şekilde birçok alternatifle karşılaşıyorlar. Ancak bizi bu söz konusu alternatiflerden ayıran çok ama çok önemli bir farkımız, avantajımız var; stüdyo ortamında gerçekleştirilen bir grup dersine en yakın deneyimi sunuyoruz. Derse katılanlar ve eğitmenler arasında 2 yönlü iletişim var. Katılımcılar eğitmenlerine ders esnasında sorularını yöneltebiliyorlar. Eğitmenler de katılımcıların önemli olabilecek bir eksikliklerini ya da düzeltme ihtiyaçlarını ekranlarından görüp hemen bir müdahale de bulunabiliyorlar.

İkinci önemli farkımız ise oldukça geniş bir yelpazede grup dersleri sunuyor olmamız. Yogaila.com da sadece yoga değil, Fitness ve Meditasyon derslerini de bulabiliyorsunuz. Üyelerimiz HİTT, Body Combat, Crossfit gibi birçok fitness dersi ve mindfulness, nefes egzersizleri gibi birçok Meditasyon dersinden yararlanabiliyorlar.” dedi.

Yogaila’nın hedefi; Türkiye’deki eğitmen ve üye sayısını çok hızlı bir şekilde büyütmek. Yeni COVID-19 virüsünün oluşturduğu ve insanları evlerine kapanmaya iten bu olağanüstü durumun ortadan kalkmasıyla birlikte ticari modellerini sunmak ve büyümeye devam etmek istiyor.

Sizlere Yogaila girişimini diğer girişimlerde olduğu gibi ilk kez ve detaylı bir şekilde sunmaya çalıştık. Bu zorlu dönemde girişimcilerimizi desteklemek oldukça önemli. Siz de şimdi bu girişimi kullanarak hem destek verebilirsiniz hem de geri bildirimleriniz ile geliştirilmesine en büyük katkıyı bir kullanıcı olarak sağlayabilirsiniz.

Güncel İçerikler