Lukwise, COVID-19’un kurumsal eğitimlere olan etkisini ölçümleyen bir anket sonucunu yayınladı

Yerli girişim Lukwise, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 virüsü sonucu iş yapış şekillerimizdeki değişikliklerin kurumsal eğitim alanında etkisini ölçümleyen anketin sonuçlarını açıkladı.

11 Mart 2020’de ilk vakanın görüldüğü ülkemizde, bir çok kişinin hayatı, iş modeli, kanalları ve beklentileri değişti. Bu anket ile Lukwise, sektör paydaşlarına kurumsal eğitim sektöründeki pandemi etkilerini ve beklentilerini göstermeyi hedeflemektedir. Ankete, özel ve kamu sektör çalışanları, girişimler, kurumsal eğitmenler, danışmanlar ve koçlar katıldı.

Verilen cevaplara göre yapılan analizlerde aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.

“Önümüzdeki üç ay içinde eğitim almayı planlayan kişilerin en çok tercih ettikleri eğitim konuları başında kişisel gelişim, bilişim ve koçluk yer alıyor”

Kendi adına eğitim arayanlarda kişisel gelişim, koçluk ve bilişim başlıkları tercih edilmiştir. Bu durum kendi adına ve kurumlarda eğitim arayanların beklentilerinin genel anlamda örtüştüğünü göstermekte.

Öte yandan, kurumların yaklaşık %15 oranında kısa vadede planlamalarını revize etmedikleri ve/veya oluşturmadıkları görülmüştür.

Kendi adına eğitim arayanlar / Kurumu adına eğitim arayanlar

Pandemi’nin eğitim almaya yönelik bakış açısına etkisi

Anket katılımcıları, “COVID-19 pandemisi nedeniyle önümüzdeki 3 ay içinde bir eğitim etkinliğine kaydolma olasılığını azalttığını söyleyebilir misiniz?” sorusuna %34 pay ile eğitime daha istekli olduklarını iletti. Pandeminin Türkiye’de başlangıç döneminde yapılan ankete göre, kurumsal eğitim sektöründe stratejilerin henüz netleştirilmediği %26’lık paya sahip olan “emin olmayanlar” ile görülmektedir. Bu emin olmayanların payının nasıl dağılacağı ise daha ileriki değerlendirmelerde daha net ortaya çıkacaktır. Bu sürecin aynı zamanda, eğitim alma isteğini belirgin şekilde azalttığını %40’lık pay ile görmekteyiz.

Normal şartlarda hangi eğitim tipini tercih ederdiniz?

Kurumsal eğitim sektöründe her zaman sınıf eğitimleri en çok tercih edilen eğitim tipi oldu. Katılımcılar, normal şartlarda hangi eğitim tipini seçersiniz sorusuna %46 pay ile sınıf eğitimini seçti. Burada dikkat çeken önemli bir nokta, online eğitim tercihinin normal şartlar düşünülerek de %30’a yaklaşması olmuştur. Bu gelişim ile birlikte, sektörde hizmet sağlayıcıların da iş yapış şekillerinde yeni kanallar ve değişimler görülmektedir.

Kurumsal eğitimlerde pandemi ortamının eğitim alma konusunda belirgin bir şekilde isteksizlik ve belirsizlik yarattığı görülmekte. Online olarak gruplandırdığımız eğitimlere taleplerin bundan sonra artıracağı, ancak sınıf eğitimlerinden de kolay kolay vazgeçilmeyeceği anlaşılmakta. Her şeye rağmen mevcut evde oturma dönemi sonucu ortaya çıkan fazla zamanını kendini geliştirmek için kullanmak isteyen önemli bir %50’lik kesim olduğunu da göz ardı etmemek gerekli.

Kurumsal eğitim sektöründe eğitim arayan kurumları, bu hizmeti sunan firma ve profesyoneller ile buluşturan Lukwise, araştırma ve sonuçlarını ilerleyen süreçte de gerçekleştirmeye, paylaşmaya devam edecek. Bilgi için [email protected] eposta adresine başvurabilirsiniz.

Güncel İçerikler