Çırak: Paket servis hizmeti olmayan işletmeler ile teslimat yapmak isteyenleri buluşturan uygulama

Çırak, paket servis hizmeti vermek isteyen ancak, motokurye, servis personeli olmayan işletmelerin ürünlerini müşterilere teslim eden bir girişimdir.

Çırak uygulamasını kullanan işletmeler, anlaştıkları çıraklar üzerinden ürünlerini müşterilere gönderebiliyorlar. Uygulama ayrıca işletmenin, bulut tabanlı yazılım ile stok, satış, giderler, sipariş yani kısacası tüm ön muhasebe sorunlarını da bir çözüm olmayı hedefliyor. İşletmeler bu hizmetten yararlanabilmek için web sitesi üzerinden talep iletebiliyor.

Son kullanıcılar ise yani işletmenin müşterileri; App Store veya Google Play‘den uygulamayı telefonuna indirip semtindeki bakkal veya marketten sipariş verebiliyor.

Uygulamadan gelen siparişleri herhangi bir semtte dağıtmak isteyip Çırak olmak isteyenler ise; 18 yaşından büyük, akıllı telefon, motosiklet ve ehliyeti olmalı. Bunlara sahip olanlar Çırak olmak İstiyorum sayfasından Çırak Kurye uygulamasını indirerek kayıt işlemini yapabilirler. Açıkçası gelir elde etmek isteyenler için bir çözüm sunuyor.

Bu sistemin farklı bir örneğini yolculuk paylaşım uygulaması Scotty‘de gördük. Bildiğiniz gibi Scotty, motosikleti olan ve hizmet vermeye uygun olan kişiler ile yolcuları bir araya getiren bir mobil uygulama yani bir yazılımdır. Kendilerine ait bir tane bile motosikleti olmayan girişim, bu noktada para kazanmak isteyen motosiklet sahibi sürücülerin gelir elde etmesini sağlıyor. Yolcular, mobil uygulama üzerinden motosiklet hizmeti talep edip, aynı BiTaksi‘de olduğu gibi, kapılarına gelen araç ile yolculuk yapabiliyor.

Çırak’ın da bu konseptin benzerini uygulamak için yola çıktığını düşünüyoruz. Girişimi yakından takip ediyoruz. Yeni bilgiler aldıkça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler