Türkiye’deki eğitim kurumlarını listeleyen yerli girişim: Neredeoku.com

Türkiye’deki girişimleri paylaştığımız serimizde sizleri Neredeoku ile tanıştıralım.

Çağdaş Polat ve Nejat Esener tarafından Aralık 2018’de İstanbulda kurulan girişim Neredeoku, eğitim alanında marka/kurumlar ile öğrenci adaylarını (çoğu zaman da velileri) bir araya getiren bir listeleme platformudur.

Eğitim, çok parametreli karar alma süreçlerini ve seçenekler arası karşılaştırma durumunu fazlasıyla içinde barındıran bir alan. Ülkemizde eğitim alanında özel sektörün olgunlaşması ve globalleşen koşullar ile artık yüzlerce seçenek mevcut. Bu noktadan yola çıkan girişimi Neredeoku, farklı katmanlarda seçenekleri şeffaf bir şekilde listeleyebilemek ve bir nevi online danışmanlık sunmak için kuruldu.

Girişimin iş modeli B2B. Partner kurumlar için “Lead Generation” hizmeti sunmayı ana gelir modeli olarak planladı. Ancak girişimcilerden doğrudan edindiğimiz bilgiye göre; eğitim sektörü bir çok farklı opsiyonu, ihtiyacı ve fırsatı barındıran bir alan olduğundan iş modelini bu fırsatlar ile daha hibrit bir modele dönüştürmelerinde söz konusuymuş. Bu konuda dünyadaki modelleri sürekli incelemeye devam ediyorlarmış.

Girişimin kurucu ortağı ve Çağdaş Polat, Neredeoku’yu rakiplerinden ayıran özellik olarak şu açıklamayı yaptı: “Açıkçası eğitim listeleme ve/veya pazaryeri platformları için rekabetin çok yoğun olduğu bir alan değil. Ancak bizim gibi farklı başka girişimlerde var. Biz eğitimi bir bütün olarak ele alıyoruz. 3 yaşından başlayarak çeşitli dönemlerde bir birleri arasında geçişleri bulunan ve sepet tutarı oldukça yüksek bir sektör. Listelediğimiz tüm seçenekleri en akıllı ve detaylı şekilde nasıl doğru şekilde tutarız bunun planlamasını yapıyoruz. İşin merkezine zekayı ve etkileşimi koyarak nasıl değer yaratabiliriz buna odaklanıyoruz. Bu bakış açısının bizi farklılaştıracak özellik olmasını istiyoruz.”

Girişimin diğer kurucu ortağı Nejat Esener ise hedefleriyle ilgili olarak: “Açıkçası hedeflerimiz çok net. Yerelde online okul/eğitim kurumu araştırması yapan her 3 veli/öğrenci’den en az 1’inin sitemizi ziyaret etmesi. Globalde de net hedeflerimiz mevcut. Türkiyede özellikle yüksek öğrenim segmentinde yabancı öğrenci oranı istenilen seviyelerde değil. Halbuki giderek artan sayıda nitelikli vakıf üniversitemiz mevcut. Farklı destinasyonlarda üniversitelerimizin tantımını online olarak gerçekleştireceğiz ve daha çok öğrenciyi ülkemize getireceğiz. Bu anlamda bizlerle görüşen vakıf üniversiteleri olduğunu da belirtmek isterim.” dedi.

Neredeoku.com artık radarımızda olan girişimler arasına eklendi. Yeni gelişmeleri oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler