COVID-19’a karşı Türkiye girişim ekosisteminden ortak hareket: Survivalpath

Tüm dünya ve insanlık zorlu bir süreçten geçerken olan biteni sakin bir kafayla takip etmeye ve adapte olmaya çalışıyoruz. Ortaya çıktığı günden bu yana hızla yayılan COVID-19, kısa zaman içerisinde yaşamlarımızda, günlük rutinlerimizde, ilişkilerimizde ve iş hayatımızda köklü değişikliklerin de kapısını araladı. Çin’de hayat bugünlerde normale dönüyor haberlerinin yanında, Avrupa başta olmak üzere birçok bölgede hastalık yayılmaya ve can almaya maalesef devam ediyor.

Kriz devam ederken sektörler ve iş modelleri de kökten değişimlere başladı. Birçok sektör dar boğaza düşerken şirketlerin mevcut iş modelleri ve iş yapma biçimleri ile büyüyemeyecekleri hatta büyük bir oranda hayatta kalamayacakları da görülüyor.

Bu süreçte girişimcilere ışık tutmak adına Mentor Effect liderliğinde Türkiye girişim ekosisteminin birçok paydaşı ile Survivalpath hayata geçiriliyor.

SurvivalPath’in amacı; kriz yönetimi, tahsilat riski, yaşam sürecini uzatacak harcamaların kısılması ve optimizasyonu, özel durumdan doğan fırsatların değerlendirilmesi ve bu durumun getirdiği risklerin çok yönlü analiz edilerek aksiyona dönüşecek planlamalar yapılması konusunda girişimlere ışık tutmak.

Destekçileri arasında bulunduğumuz SurvivalPath girişimcilik ekosisteminin tümüne ait bir oluşum. Endeavor, 500, Boğaziçi Ventures, Galata Business Angels, Angel Effect, Revo Capital, ScaleX, Mentor Effect, egirişim, Quick Execution, Startup Market, Mentoro Platform ve Viveka bu hareketin ilk mevcut paydaşları. Yeni paydaşlarını bekliyor.

30 Mart Pazartesi itibariyle hafta içi her gün 17:30 – 18:00 saatleri arasında canlı yayınlar ile farklı bakış açılarını ve deneyimleri aktarılacak.

İlk haftanın yayın programı ve tüm canlı yayınlar için: Survivalpath Canlı Yayınları

Güncel İçerikler